Club nieuws

DVO - TOP (17-16)

T.O.P. laat het aankomen op de laatste wedstrijd

Hoewel de korfballers van T.O.P. afgelopen zaterdag zeker geen slechte wedstrijd speelden in Bennekom, werd er verloren van DVO (17-16). T.O.P. bewijst zichzelf daarmee geen dienst: omdat de onderlinge verschillen erg klein zijn in de Hoofdklasse B is de laatste competitiewedstrijd (aanstaande zaterdag 4 maart) nog van belang voor degradatie!

Hoe anders hing de vlag er voor T.O.P. bij aan het eind van de maand januari! Na de overwinningen op respectievelijk koplopers Vriendenschaar en KVS had T.O.P. zich nog kunnen mengen in de strijd om het kampioenschap. Nu, vier wedstrijden verder, moet de ploeg uit Sassenheim nog oppassen dat het niet op de valreep nog degradeert! Het leek wel alsof de ploeg zich veilig waande, geen rol van betekenis meer dacht te kunnen spelen, en de resterende wedstrijden er niet meer toe deden. Niets blijkt minder waar: doordat T.O.P. de afgelopen wedstrijden slechts 1 punt behaalde (in de off-day tegen Drachten) is nu ineens de laatste wedstrijd nog van belang!

In vergelijking met de laatste weken speelde T.O.P. overigens een goede wedstrijd tegen DVO. Door de ziekte van Mascha Nieuwenhuijsen was coach Harold Jellema opnieuw gedwongen in te grijpen in de opstelling: Steven Baart werd op de bank gehouden als pinch-hitter en Kirsten Hoeijenbos nam - op goede wijze - de plaats in van Nieuwenhuijsen. Hoewel DVO verrast was door deze wijziging in de opstelling nam de thuisploeg het initiatief in de score om dat gedurende de gehele eerste helft niet meer af te staan. T.O.P. liep achter de feiten aan, in die zin dat het de gehele eerste helft steeds 1 doelpunt achter stond. Dat had de ploeg uit Sassenheim grotendeels aan zichzelf te wijten omdat er (ook deze maal) 2 belangrijke strafworpen werden gemist. DVO sloeg vlak voor rust op 6-6 een klein gaatje naar 8-6. T.O.P. kon zo vlak voor rust de aansluiting niet realiseren: 9-7 ruststand. De Sassenheimers waren in de eerste helft verdedigend niet altijd even attent zodat DVO na het schot, uit de tweede kans, een aantal maal kon scoren. De rust werd gebruikt om met name op dit laatste punt de tactiek aan te scherpen.

Dat lukt ook aardig, want T.O.P. kwam goed uit de startblokken en nam het initiatief over van DVO. Op de stand van 10-10 scoorde Michael Star twee maal achter elkaar en sloeg T.O.P. zelfs een klein gaatje (10-12). T.O.P. verzuimde echter om hierna door te drukken en de winst binnen te slepen, door gebrek aan scherpte en afwerking. DVO behield de aansluiting en in de hectische slotfase (laatste minuut) kon DVO de volle winst toch nog in Bennekom houden (17-16 eindstand).

Gezien het spelbeeld een onterecht verliespartij, maar daar had DVO geen boodschap aan: die grepen hun laatste strohalm in de strijd om degradatie uit de Hoofdklasse. Dit maakt de competitie extra spannend, ook voor T.O.P.. De laatste thuiswedstrijd, tegen SDO uit Kamerik, moet gewonnen worden om degradatie of een beslissingswedstrijd te ontlopen. De strijd om het kampioenschap en de strijd om degradatie wordt dus pas in de laatste competitieronde beslist. Zaterdag 4 maart aanstaande: T.O.P. tegen SDO om 19:00 uur in sporthal Wasbeek.

Share