Club nieuws

DVO - TOP (15-13)

T.O.P. terug bij af

De sfeer kan snel veranderen in korfballand: de euforie van vorige week (winst op koploper De Meervogels) maakte afgelopen zaterdagavond plaats voor teleurstelling bij de supporters van T.O.P.: in Bennekom verloor T.O.P. namelijk van DVO (15-13) en had dat vooral aan zichzelf te danken. T.O.P. blijft na dit verlies weliswaar derde op de ranglijst in de Hoofdklasse zaalkorfbal, maar de afstand tot de eerste plaats is groter geworden en het is maar zeer de vraag of een kampioenschap er dit seizoen nog in zit.

Gesteund door de hoge plaats op de ranglijst (3e) in de Hoofdklasse B, reisde een goed gevulde Sassenheimse supportersbus af naar Bennekom om de korfbalwedstrijd tussen DVO 1 en T.O.P. 1 mee te maken. Het was een sfeervolle ambiance in de plaatselijke sporthal, maar de afloop was voor T.O.P. helaas negatief: ondanks de 6-9 voorsprong bij de rust, verloren de Sassenheimers roemloos met 15-13.

De wedstrijd zou op papier eenvoudig moeten zijn: T.O.P. stond immers met 12 punten derde en DVO met 5 punten laatste in de Hoofdklasse. Dit korfbalseizoen laat echter zien dat uitslagen vantevoren erg moeilijk de voorspellen zijn. De ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, de verschillen zijn minimaal en in eerdere wedstrijden is al wel gebleken dat geen van de ploegen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. DVO wist derhalve dat ook T.O.P. niet onkwetsbaar zou zijn.

De eerste helft was voor T.O.P.. De bezoekers uit Sassenheim speelden technisch beter terwijl de thuisploeg met fysiek spel T.O.P. uit evenwicht probeerde te brengen. De Sassenheimers kwamen na 10 minuten op voorsprong (2-3) door goals van Michael Star, Daniel Harmzen en Nisha Verweij. Het duurde daarna echter wel 10 minuten voordat T.O.P. weer tot score kon komen (5-4 Michael Star) en dat gaf DVO de gelegenheid terug te komen. In het resterende deel van de eerste helft was T.O.P. heer en meester en liep uit tot 6-9 (ruststand). Op basis van het in de eerste helft vertoonde spel twijfelde niemand (behalve het DVO-publiek) eraan dat T.O.P. met de winst naar huis zou gaan. De tweede helft liep echter anders dan gedacht.

Sander Harmzen tekende direct na de rust nog voor het verschil van 4 punten (6-10), maar hierna zou het 19 minuten duren alvorens T.O.P. weer zou scoren. Door de vele fouten in de verdediging en het collectief falen in de aanval moest T.O.P. leidzaam toezien hoe de thuisploeg langzaam maar zeker meer in de wedstrijd kwam. Het niet optreden door de arbitrage tegen de herhaalde fysieke overtredingen door de thuisploeg leverde de nodige irritaties op, zodanig dat het tweede aanvalsvak van T.O.P. danig ontregeld werd. Pas in de 50e minuut van de wedstrijd kon Stanley Larde weer scoren (14-11). De doelpunten van Michael Star (14-12) en Wendy Pleijter (15-13) konden alleen de score nog een draaglijker aanzicht geven.

De Sassenheimers hebben hier een unieke mogelijkheid laten liggen op weg naar het kampioenschap. Immers, door het verlies van De Meervogels had T.O.P. na dit weekend op een tweede stek kunnen komen, direct achter SKF, en met de wedstrijd tegen SKF nog in het verschiet. Nu kan T.O.P. niets anders doen dan blijven winnen en afwachten wat de concurrentie doet. Kortom, T.O.P. heeft het niet meer in eigen hand en dat is teleurstellend na een goede reeks wedstrijden. De wisselvalligheid in het spel speelt de Sassenheimers opnieuw parten.

T.O.P. heeft de komende twee weken de gelegenheid om haar wonden te likken. Vanwege de korfbalinterland tussen Nederland en Belgie staat de volgende wedstrijd pas weer op het programma op 10 februari a.s.. Dan zal T.O.P. thuis aantreden tegen Excelsior. Aanvang 19:10 uur in sporthal Wasbeek.

Share