Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Definitieve start trainingen zaal

Vanaf maandag 2 november gaan de trainingen volgens dit eerder gepubliceerde schema van start. De definitieve tijden zijn er nu ook onder opgenomen en vooral bedoeld om groepen niet te laten mengen of kruisen door tien minuten tussen de trainingen aan te houden. De trainingstijd is inclusief het klaarzetten en opruimen van het trainingsmateriaal.

Aankomst, brengen en halen

Sporters mogen op het afgesproken tijdstip (gereserveerde tijd) pas naar binnen. Bij de Wasbeek loopt iedereen door tot bijna aan de trap naar de tribune. Daar kan je de hal in (dus niet via de gang van de kleedkamers). Bij de Korf loop je direct rechtdoor de hal in (dus ook niet via de gang van de kleedkamers).

Ouders/verzorgers die hun kinderen brengen en ophalen moeten buiten wachten waarbij de 1,5 meter in acht wordt genomen. De hoofdentree is de enige ingang die er voor de sporthal is. De uitgang bij de Wasbeek is halverwege de gang van de kleedkamers. Trainers van de pupillen wordt gevraagd de kinderen bij de ingang even op te wachten en even mee te lopen naar de uitgang.

 

Schoenen wisselen en grote tas meenemen (geen kleedkamers)

De kleedkamers zijn dicht. Het advies is om je thuis om te kleden. In de zaal kan je wel je trainingsbroek uitdoen en schoenen wisselen om te gaan sporten. Neem een grote sport- of boodschappentas mee om je buitenschoenen, jas, trainingsbroek en andere kleren in te doen. Die zet je in de zaal.

 

Desinfectie

Bij de hal staan desinfectiemiddelen. Iedereen die binnenkomt is hier verplicht zijn handen te desinfecteren met desinfectiegel. De trainer die coronacoördinator is, zorgt dat de desinfectie voor de eerste training wordt klaargezet en na de laatste training van TOP/LITTA weer opgeborgen.

 

Mondkapjes

Het dringende advies geldt om vanaf 13 jaar (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. De Wasbeek en De Korf vallen onder deze ruimten. Bij binnenkomst van de sportcomplexen geldt dus dit advies. Tijdens het sporten hoeven spelers, coaches, trainers en scheidsrechters geen mondkapje op.

 

Basisregels

Hier nog een aantal van de inmiddels wel bekende basisregels:

 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tot kinderen t/m 12 jaar.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook bij een bezoek aan de Korf of Wasbeek.
  • Gebruik de desinfectie.
  • Schud geen handen, ook geen high fives.
  • Er vindt (bijvoorbeeld mondeling) een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit, stel de volgende vragen:

1.     Had je een of meerdere van deze klachten (hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies) in de afgelopen 24 uur?

2.     Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

3.     Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?

4.     Ben je in quarantaine omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld of terug bent gekomen uit een COVID-19-risicogebied?

5.     Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, had je al niet naar de Korf of Wasbeek moeten komen en ga je ook direct naar huis.

 

Aanvullende regels 18+

Aanvullend voor de senioren en oudste junioren een aantal punten die ook gelden bij TOP/LITTA:

  • Voor binnensporten geldt voor 18+ een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. De trainer/begeleider telt binnen mee bij het totale aantal van 30 personen.
  • Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen met de A-jeugd mee trainen.
  • Seniorenteams mogen wel trainen, maar alleen met de anderhalve meterbeperkingen. Dit betekent de volgende voorwaarden:

o   Er mag in groepen van 2 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden.

o   De tweetallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen.

o   De tweetallen moeten duidelijk herkenbaar zijn door situering rond een vaste paal, in een vast vak of vast deel van het veld.

o   Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter.

o   Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan.

Share