Club nieuws

Deelnemers 13-18 jaar gezocht voor onderzoek naar plezier in sport bij kinderen en gedrag ouders

De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar het gedrag van ouders langs de lijn en het plezier in sport bij kinderen. Kinderen ervaren ouders langs de lijn vaak verschillend en met dit onderzoek wordt gekeken welk effect dit heeft op het plezier in sport bij kinderen van verschillende leeftijden.  

Nu zijn er voor dit onderzoek deelnemers nodig in de leeftijdscategorie van 10 t/m 13 jaar en 15 t/m 18 jaar. Het onderzoek bestaat uit een anonieme, online vragenlijst van 19 vragen, welke 10 minuten in beslag neemt. Bent u ouder van een kind in deze leeftijdscategorie dan willen we u vragen of u uw kind mee wilt laten doen aan het onderzoek.

Hoe gaat het in zijn werk 

Hieronder ziet u twee linkjes naar de vragenlijst. De ene link is voor kinderen onder de 16 jaar. Hier vallen de kinderen in de leeftijden 10 t/m 13 en 15 jaar onder. De andere link is voor de vragenlijst voor kinderen van 16 jaar en ouder. Waarom dit onderscheid wordt gemaakt is omdat u als ouder toestemming moet geven voor deelname bij kinderen onder de 16 jaar. Dit doet u gemakkelijk door de vragenlijst te openen, de informatie te lezen en als u akkoord gaat met deelname van uw kind op ‘akkoord’ te klikken. Vervolgens kunt u het apparaat waarop de vragenlijst geopend is doorgeven aan uw kind. Hij of zij vult de rest van de vragen in. 

Bent u een ouder van een kind van 16 jaar of ouder dan wil ik u vragen om de link van de vragenlijst door te geven aan uw kind. Uw kind mag op deze leeftijd zelf beslissen of hij/zij deelneemt aan het onderzoek. Ben jij een speler uit de A-junioren en wil je graag meedoen? Dan mag je zelf de link openen! 

Meer informatie wordt aan het begin van de vragenlijst gegeven. Lees dit s.v.p. zorgvuldig door. Heb je vragen over het onderzoek of de vragenlijst dan kan er contact opgenomen worden met het e-mailadres onderaan de introductie van de vragenlijst. 

 

Vragenlijst kinderen jonger dan 16 jaar:

https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_50c15brwzVXsdv0 

 

Vragenlijst kinderen ouder dan 16 jaar

https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_8idvDhz11VyVnV4 

 

Share