Club nieuws

De Meeuwen - TOP (11-12)

GOEDE COMPETITIESTART TOP
Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag de eerste competitieronde in de overgangsklasse D op het programma. Tegenstander was het sterk geachte de Meeuwen uit Putten. De Sassenheimers - die deze veldcompetitie willen gaan strijden voor het kampioenschap- konden zich in deze eerste belangrijke wedstrijd echter geen misstap permitteren. In een hard duel – met in de basis de van Die Haghe overgekomen nieuwe aanwinst Leon Braunstahl- was het uiteindelijk de ploeg uit Sassenheim die met de volle winst aan de haal ging. Belangrijke punten in een wedstrijd waarin vooral het bloed, het zweet en de tranen de boventoon voerden.

De start van de wedstrijd kwam TOP maar moeizaam op gang. Na twaalf minuten spelen stond de hatelijke nul voor de Sassenheimers nog steeds op het bord terwijl de Meeuwen in deze beginfase de korf al twee maal hadden weten te vinden. Uiteindelijk was het een minuut later Nisha Verweij die een doorloopbal prima wist af te ronden. Wie na dit eerste doelpunt dacht dat het scorend bij TOP nu wel beter zou gaan kwam bedrogen uit. Het waren vooral de gebroeders Harmzen die ondanks legio kansen het gat van de korf maar niet wisten te vinden. Uiteindelijk was het aanwinst Leon Braunstahl die in de 25e minuut de 5-3 aantekende en de aansluiting met het stug spelende Meeuwen weer wist te bewerkstelligen. Toen Wendy Plijter via een strafworp en Bregtje van Drongelen middels een schot achter de korf de stand weer helemaal gelijk hadden getrokken kon geconcludeerd worden dat het deze eerste helft vooral de dames waren die de Sassenheimers in de race hielden. Het was echter de ploeg uit Putten die in de laatse minuut van de eerste helft nog een score wist aan te tekenen en met een kleine voorsprong de kleedkamers opzocht, 6-5.

Direct na de rust was het de prima spelende Nisha Verweij die TOP met een doorloopbal weer naast de Meeuwen bracht. Van Sassemse zijde leek een offensief geboren want in een kwartier tijd was een gat van 3 punten geslagen. Het leek een kwestie van minuten waarin de wedstrijd beslist zou gaan worden in het voordeel van TOP maar weer bleek het afronden van de kansen een moeilijke opgave. In deze belangrijke fase werd het spel ook grimmiger. De Meeuwen probeerde TOP met fysiek spel te ontregelen en dit leek ook het gewenste effect te hebben. Puntje voor puntje wist de ploeg uit Putten de achterstand te verkleinen en de Sassenheimers bleven in deze fase maar grossieren in het missen van de mooiste schotkansen. Vijf minuten voor tijd was de stand dan ook weer helemaal rechtgetrokken, 11-11. Toen Leon Braunstahl TOP vier minuten voor het eindsignaal met een afstandschot weer op voorsprong bracht leek het duel alsnog een positieve afloop te krijgen. In de laatste minuten was het echter billen knijpen. Meeuwen speelde alles op alles en kreeg nog een aantal goede kansen op minimaal een gelijkspel. Dertig seconden voor tijd wisten de Sassenheimers de bal echter weer in bezit te krijgen en leek de wedstrijd rustig uitgespeeld te kunnen worden. Het was echter de scheidsrechter die tien seconden later de bal om duisteren redenen weer aan de Meeuwen gaf wegens tijdrekken. De ploeg uit Putten kreeg nog een goede schotkans en zag deze uit de mand stuiteren. Na het laatste fluitsignaal was in een uiterst moeizaam duel de winst toch nog voor de ploeg uit Sassenheim. Omdat na de wedstrijd bekend werd dat de directe concurrenten de Meervolgels en Vriendenschaar hadden verloren smaakte de overwinning deze middag extra zoet.

Aanstaande zaterdag spelen de Sassenheimers de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk. Aanvang 15.30 uur.

Share