Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

De Meervogels - TOP (10-17)

TOP DEELT DE LAKENS UIT IN ZOETERMEER

Voor de korfballers van TOP stond afgelopen zaterdag alweer de zesde competitieronde in de overgangsklasse B op het programma. Tegenstander was het hoog aangeslagen de Meervogels uit Zoetermeer. Voor de competitie was de verwachting dat deze ploeg samen met TOP zou gaan strijden voor het kampioenschap in de poule. De hooggespannen verwachtingen werden onder het toeziend oog van een heerlijk najaarszonnetje echter niet ingelost. De Sassenheimers waren simpelweg te sterk en behielden door een solide overwinning vrij gemakkelijk de koppositie op de ranglijst.


Het was Sander Harmzen die pas in de 7e minuut met een bekeken schot van afstand de eerste score van de wedstrijd wist aan te tekenen, 0-1. In deze zeer stroeve beginfase konden beide ploegen het gat van de korf maar niet vinden. Na een kwartier spelen was het uiteindelijk het team uit Zoetermeer die de gelijkmaker wist te produceren en leek het voor beide teams een moeizame middag te gaan worden. Het was echter het aanvalsvak onder aanvoering van Michael Star dat het een stuk beter wist te doen. In een tijdsbestek van drie minuten waren het Leon Braunstahl en Judith Kok die een score aan wisten te tekenen. en een eerste gaatje sloegen in het voordeel van de Sassenheimers, 1-3. Na deze korte opleving kabbelde de wedstrijd rustig voort en zorgde de Meervogels in de 22e minuut voor de aansluitingstreffer, 2-3. Vanaf dat moment kwam er wat meer beleving in het spel van de ploeg uit Sassenheim. Het was vooral Leon Braunstahl die in de slotfase van de eerste helft prima op dreef was. Zoals vaker deze competitie probeerde zijn directe tegenstanders zijn scoringsdrift met harde overtredingen in te dammen maar met twee prima treffers in het slot van de eerste helft had hij een belangrijk aandeel in de 4-8 ruststand.
In de eerste minuut na rust was het direct de Meervogels dat met een score de aansluiting wist te herpakken. Met veel fysieke arbeid deed de ploeg uit Zoetermeer er alles aan TOP bij te benen maar dat mocht deze middag niet baten. Het was de prima spelende Michael Star die vijf minuten na rust van afstand het gat voor het eerst zelfs op vijf punten wist te brengen, 5-10.
Daar waar de Sassenheimers in het verleden nog wel eens de neiging hadden bij een ruime voorsprong te verslappen bleef TOP nu uiterst geconcentreerd spelen. Op 7-11 en 9-13 werden de aanvalsgolven van Meervogels iedere keer gepareerd met scores van Sassemse zijde. Toen Nisha Verweij acht minuten voor tijd een kans onder de korf wist te verzilveren en de stand op 9-15 bracht was het verzet van de tegenstander definitief gebroken. De eindstand van 10-17 was dan ook geheel terecht.
Door deze overwinning en het verlies van concurrent Vriendenschaar staan de Sassenheimers met een wedstrijd meer gespeeld vijf punten los van de concurrentie. Zaterdag speelt TOP een thuiswedstrijd tegen middenmoter HKC uit Hardinxveld. Aanvang 15.30 uur.

Schets Meervogels - TOP

Share