Club nieuws

Daniel Harmzen: Ԗoorbereiding op zaal TOP/Wereldtickets.nl is een heel gepuzzelԠ

 

Het meeste korfbalnieuws zal de komende tijd uit China komen, waar het WK gespeeld wordt. Bij de diverse verenigingen lijkt het stil. De start van de Wereldtickets Korfbal Leaque op 25 november voelt nog ver weg terwijl de laatste veldwedstrijd van TOP/Wereldtickets.nl alweer een paar weken geleden gespeeld werd. Toch gebeurt er natuurlijk van alles ter voorbereiding op de zaal. Het is een mooi moment om de stand van zaken op te nemen met Daniel Harmzen.

En, hoe staan jullie er voor?

 
 

Vandaag was eigenlijk de start van het reguliere trainingsprogramma. We trainen weliswaar al vanaf het begin in de zaal maar na de laatste veldwedstrijd hebben we even rust genomen. Vervolgens zijn we naar Catalonie gegaan en daarna hebben we weer een weekendje rust gehad. Die rust is trouwens erg belangrijk. Vanaf deze week zijn de reguliere trainingen begonnen. Drie keer per week, op dinsdag , donderdag en vrijdag.

 
 

Wat is daaraan anders dan de vorige trainingen?

 
 

Het is vanaf nu veel meer een groepsgebeuren. We eten weer met elkaar voor de training. Wil Tiggelman was weer in topvorm vandaag als kok. Ook het bespreken van allerlei zaken is nu weer vast onderdeel van het trainingsprogramma.

 
 

Dan zal er ook wel over Wim gesproken zijn. Zijn stoppen moet hard zijn aangekomen.

 
 

Dat was heftig, ja. Ik had al een slecht voorgevoel; we wisten dat hij die MRI-scan had gehad en dat het er mogelijk niet goed uitzag. Maar evengoed was het bijzonder slecht nieuws. Wim was aanvoerder, vedette, spreekbuis en weet ik wat allemaal niet meer. Enorm belangrijk. Hij is niet weg uiteraard maar in het veld zullen we hem missen.

 
 

Wim is niet de enige die ontbreekt.

 
 

Nee, we hebben geen ideale start. Mick en Celeste zijn in China, maar daar hebben meer verenigingen mee te maken. Zij trainen daar hard en zullen hun vorm vast mee terug nemen. Maar ikzelf ben ook vandaag pas begonnen met wat oefeningen in het krachthonk en Leon staat al een paar weken stil met een schouderblessure. Nisha traint gewoon mee maar blijft kwestbaar. Het is zoals het is. Sander is wel fit, dus er is ook positief nieuws.

 
 

Hoe is de sfeer?

 
 

Die is anders dan vorig jaar omdat de groep zo gehavend is. Maar de trip naar Spanje was gezellig. Het was leuk trainingsweekend daar en dat is altijd goed voor de teambuilding.

 
 

Hoe zijn de verwachtingen?

 
 

Dat is in deze situatie natuurlijk lastig. Kijk, vorig seizoen was zo uniek dat je dat onmogelijk weer als inzet kunt maken. Maar als landskampioen zou je toch in eerste instantie op een plaats bij de eerste vier moeten mikken. Alleen, gezien wat wij ingeleverd hebben – Bregtje, Christa en nu Wim – en met de huidige blessures zal veel afhangen van het begin van de competitie. We zullen dan na een paar wedstrijden kijken hoe het ervoor staat. Misschien is een halvefinaleplaats dan al niet realistisch en moeten we andere doelen stellen. We willen uiteraard zo ver mogelijk komen maar hebben niet de beschikking over een selectie als bijvoorbeeld Koog Zaandijk. Ik neem aan dat die als minimale inzet de finale hebben. Dat kunnen wij helaas niet zeggen. Laat trouwens duidelijk zijn dat ik niet pessimistisch ben maar realistisch. We gaan het zien.

 
 

Het programma is lekker vol. Dat helpt ook niet echt.

 
 

Nee, het is natuurlijk mooi dat we een eindejaarstoernooi en de Europacup mogen spelen maar het is wel een zware belasting en een heel gepuzzel. Gelukkig zijn daar weer mensen voor die dat op zullen lossen.

 
 

Wat staat er dit weekend op het programma?

 
 

We spelen tegen Nieuwerkerk. Die hebben een nieuwe sporthal en wij hebben de eer om tegen hun de openingswedstrijd te spelen. Voor wie wil komen: we beginnen om kwart voor vier.

(Meer info http://www.ckvnieuwerkerk.nl/

 

Share