Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Corona uitwerking persconferentie 13 oktober

De persconferentie van 13 oktober was op zich heel duidelijk. We konden nog diezelfde avond een stukje op de website zetten over welke maatregelen vanaf woensdag 14 oktober extra werden doorgevoerd: sluiten kleedkamers, geen seniorentrainingen en de jeugd kon blijven trainen, ondanks dat de competitie geen doorgang meer vindt. Uiteraard geldt nog steeds dat de kantine dicht is en er geen toeschouwers op het complex zijn toegestaan, ook geen ouders van buiten Sassenheim of Teylingen.

 

Inmiddels hebben NOC*NSF en het KNKV een nieuw protocol en vragen en antwoorden gepubliceerd. Hieronder de belangrijkste punten daaruit, die uiteraard ook bij TOP/LITTA gelden:

· Spelers die uitkomen in de A-jeugd en 18 jaar of ouder zijn, mogen met de A-jeugd mee trainen.

· Seniorenteams mogen wel trainen, maar alleen met de anderhalve meterbeperkingen. Voor de seniorenteams 3 tot en met 12 hebben we een kleine enquête uitgestuurd om te horen wat de wensen zijn. De meerderheid wilde toch met het team trainen.

 

Vanaf dinsdag 20 oktober is dit dan ook weer toegestaan onder de volgende voorwaarden:

o Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden.

o De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen.

o De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn door situering rond een vaste paal, in een vast vak of deel van het veld.

o Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter.

o Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan.

 

·       TOP 1 en 2 zijn deze week al binnen doorgegaan met de anderhalve meterbeperkingen. Zij willen qua fysiek enigszins in de buurt blijven van waar ze waren vlak voor de – met de huidige regels niet doorgaande - start van de Korfbal League op 23 oktober. TOP 1 en 2 willen weer snel terug kunnen komen naar het benodigde fysieke niveau indien de Korfbal League alsnog op enig moment kan starten.

 

· Nu wedstrijden voorlopig niet meer zijn toegestaan, is de veldcompetitie voorlopig stopgezet. Het KNKV komt komende week – de week van maandag 19 oktober – met nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie. De meeste breedtesportteams hadden hun zes wedstrijden in de poule op 10 oktober gelukkig al gespeeld en zouden 21 november in de zaal verder gaan met de competitie. 

· Voor de B, C, D , E en F was er afgelopen zaterdag al een korfbal instuif met trainingen en onderlinge wedstrijdvormen. Waarschijnlijk doen we dit de komende periode vaker. Hou de social media en website in de gaten. De jeugd (uitgezonderd A1 en A2) blijft de maand oktober nog buiten trainen. De komende weken maken we afspraken met Stiwa over binnen trainen. 

 

Nog een keer de algemene regels:

· De grenzen van de verkregen ruimte moeten niet opgezocht worden.

· Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;

· Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen.

· Houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tot kinderen t/m 12 jaar.

· Vermijd drukte.

· Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van TOP/LITTA. Gebruik de desinfectiezuil bij binnenkomst en vertrek.

· Schud geen handen, ook geen high fives.

· Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

· Er vindt (bijvoorbeeld mondeling) een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de sportactiviteit, stel de volgende vragen:

1.     Had je een of meerdere van deze klachten (hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies) in de afgelopen 24 uur?

2.     Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?

3.     Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?

4.     Ben je in quarantaine omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld of terug bent gekomen uit een COVID-19-risicogebied?

5.     Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 10 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?

·       Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, had je al niet bij TOP/LITTA moeten komen en ga je ook direct naar huis.

 

Andere regels bij TOP/LITTA:

· Voor commissies en bestuur geldt ook dat we zoveel mogelijk ‘thuiswerken’ ofwel digitaal overleggen. Als dat echt niet kan, is het wel toegestaan om het hoogstnoodzakelijke en met zo min mogelijk mensen in het complex te doen.

· Ouders blijven buiten de hekken van het complex en houden tijdens het afzetten en wachten op de kinderen voldoende afstand onderling. Let erop dat er wat meer kinderen zelf, zonder volwassene ernaast, naar een auto lopen. Rij extra voorzichtig op de parkeerplaats.

· Niet hangen op of voor het complex voor of na de training of onderlinge wedstrijd. Verlaat het complex zo snel mogelijk na de training. Dit geldt ook voor de ruimte nabij het toegangshek.

· Kleed je thuis om en douche ook thuis en ga voor vertrek nog even naar de WC. De kleedkamers en douches zijn gesloten. Er is wel een WC open voor noodgevallen.

· Neem een gevulde bidon mee. Zo voorkom je ook dat je onnodig naar de WC moet om een bidon te vullen.

Share