Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Corona uitwerking maatregelen van de persconferentie van 28 september

Naar aanleiding van persconferentie van 28 september geldt vanaf dinsdag 29 september dat er geen publiek meer is toegestaan op ons complex en dat de kantine gesloten moet blijven. Dit heeft invloed op veel zaken bij TOP/LITTA. Dinsdag 29 september hadden we al, waarschijnlijk als een van de eerste sportverenigingen in Nederland, de topper thuis tegen PKC/Vertom zonder publiek rond het veld. Tegelijk hadden we een record aantal kijkers voor een veldwedstrijd naar de livestream met commentaar.

Hieronder hebben we uitgeschreven hoe deze maatregelen er in de praktijk uitzien. Tips, suggesties of vragen welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het kabinet heeft aangegeven dat deze maatregelen in elk geval voor de komende drie weken van kracht zijn, dus ook de zaterdagen 3, 10 en 17 oktober en de rest van de trainingen tot aan de Herfstvakantie.

 

Basisregels

De basisregels gelden ook nog steeds: Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Blijf ook thuis als iemand uit jouw huishouden positief op het coronavirus is getest. Probeer drukte te vermijden. Was vaak je handen. Voor en na het sporten geldt voor volwassenen vanaf 18 jaar: houd 1,5 meter afstand, dus ook tijdens de warming-up, teambespreking en time-outs en op de bank.

Voor commissies geldt ook dat we zoveel mogelijk ‘thuiswerken’ ofwel digitaal overleggen. Als dat echt niet kan, is het wel toegestaan om het hoogstnoodzakelijke en met zo min mogelijk mensen in het complex te doen.

 

Ouders buiten de hekken van het complex (en rij voorzichtig op de parkeerplaats)

Geen publiek betekent ook geen ouders (van de thuisspelende vereniging) op ons complex. Net als in mei en juni worden de kinderen voor de training (en nu ook voor de thuiswedstrijd) buiten de hekken van ons complex afgezet. Na afloop komen ze ook zelf weer naar buiten. Let erop dat er wat meer kinderen zelf, zonder volwassene ernaast, naar een auto lopen. Hou tijdens het afzetten en wachten op de kinderen voldoende afstand onderling. Alleen trainers, coaches, scheidsrechters en spelers hebben toegang tot het complex (en ouders van uitteams die bij TOP/LITTA spelen en nodig waren om te rijden). Dit geldt (ondanks andere berichtgeving van het KNKV) ook voor ouders van kinderen van buiten Sassenheim. 

Dat zal nu buiten de hekken moeten. Mogelijk worden er een aantal (kampioens-)wedstrijden op het hoofdveld gestreamd via Youtube. Hou hiervoor de website en social media in de gaten.

 

Niet hangen op of voor het complex voor of na de training of wedstrijd

We roepen iedereen op om het complex zo snel mogelijk na de training of wedstrijd weer te verlaten. Dit geldt ook voor de ruimte nabij het toegangshek. Dus niet blijven kijken bij een ander team dat traint of een wedstrijd speelt. Qua tijden van verzamelen houden we het wedstrijdschema aan. Dat blijft ongewijzigd tenzij, bijvoorbeeld vanwege slecht weer en omdat je niet binnen kunt wachten, met het team anders wordt afgesproken.

 

Zo mogelijk thuis omkleden en douchen en een gevulde bidon meenemen

De WC’s bij de kleedkamers en de kleedkamers zijn wel open, maar kleed je zo veel mogelijk thuis om en douche ook zo veel mogelijk thuis. Hou er rekening mee dat bij uitwedstrijden de situatie anders kan zijn. Neem ook een gevulde bidon mee. De kantine is gesloten en zo voorkom je ook dat je onnodig naar de kleedkamers moet om een bidon te vullen.

 

Buiten bespreken voor de wedstrijd

Bespreking voor de wedstrijden vindt buiten plaats. Doe dat op het veld en hou 1,5 meter afstand voor 18+. De ‘bespreekkleedkamers’ die we hadden gebruiken we nu voor scheidsrechters. De echte scheidsrechter kleedkamers zijn niet goed te gebruiken, omdat die aan de verkeerde kant van de deur naar de kantine zitten en de kantine is gesloten. Voor topsport kan in overleg mogelijk een andere ruimte in het complex beschikbaar worden gesteld.

 

Alleen ouders die opgesteld staan om te rijden zijn begeleiding en mogen kijken

Bij uitwedstrijden van jeugdteams vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Hierbij houden we het wedstrijdschema aan. Er gaan geen extra auto’s mee (tenzij nodig vanwege logistiek van invallers of coaches) en ook niet meer ouders dan noodzakelijk om te rijden.

 

Voor alle uitwedstrijden blijf je buiten het complex van TOP/LITTA

Het verzamelen voor uitwedstrijd vindt nu voor alle ploegen en alle tijden buiten de hekken van ons complex plaats. Dat kan nabij de fietsenstalling zijn of aan de korte zijkant van de Korf of halverwege of aan het begin van de Sportdreef, bij een van beide ingangen van het Rijnlands. Na het spelen van de uitwedstrijd komen we daar weer terug en kan iedereen opgehaald worden. Blijf als coach even wachten tot alle kinderen weer in goede handen zijn. Als je een uitwedstrijd speelt, ben je dus niet welkom op het complex van TOP/LITTA, ook niet als je terugkomt.

 

Mondkapjes

Nog steeds gelden de richtlijnen en adviezen vanuit de overheid om, wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto, een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder. Ben je dus 13 jaar of ouder, zorg dan dat je een mondkapje bij je hebt, als je naar een uitwedstrijd gaat. Dit geldt ook voor de ouder/verzorger die rijdt naar een uitwedstrijd. We verzoeken iedereen zich, met het oog op elkaars veiligheid, aan dit advies houden. Dit is de afspraak.

 

Kampioenschappen

De kampioenschappen kunnen we niet vieren zoals we vroeger deden en met het sluiten van de kantine en het spelen zonder publiek is ‘aangepast vieren’ zoals we in gedachten hadden niet goed mogelijk. We proberen de aanwezige coach met de spelers wel aandacht te laten geven aan het kampioenschap indien dat behaald wordt. Over de vraag of en zo ja hoe we een kampioenschap eventuele later nog echt ‘vieren’ zullen we later publiceren.

 

Geen fruit in de basis

Omdat de kantine gesloten is, is er komende drie weken ook geen ‘fruit in de basis’. De D3, F1, F4, B3 en E8 en B1, die op 3, 10 respectievelijk 17 oktober de fruitbox zouden krijgen, houden deze voor een later moment tegoed.

 

Mix & Match Mascotteproject

De uitvoering hiervan wordt de komende weken wat lastiger. Probeer creatief te zijn en doe dit digitaal of als vervanger van een vaste trainer of coach. Kijken of als ‘extra’ aanwezig zijn gaat even niet.

 

Pukkies en kangoeroes

De trainingen gaan wel door, maar bij de kangoeroes zijn in tegensteling tot de periode in mei en juni geen ouders welkom op het complex. Er is geen uitzondering gemaakt voor ouders van kinderen jonger dan zes jaar.

 

 

Share