Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Corona toegangsbewijs: verantwoordelijkheid (ouders jeugd-)teams en trainers

Na de ervaring van afgelopen zaterdag 6 november 2021 willen we op de zaterdagen doorgaan met het scannen van het Corona toegangsbewijs (CTB) en checken van de identificatie van iedereen die de Wasbeek of De Korf (incl. kantines en kleedkamers) in wil vanaf 18 jaar en ouder (vanaf 13 jaar tijdens thuiswedstrijden van TOP/LITTA 1 en 2). De aanpassing van 13 naar 18 jaar is een wijziging t.o.v. de oorspronkelijke publicatie, omdat de regels op dit punt voor horeca bij sportaccomodaties blijken te zijn aangepast.

  

Met de hekken van het complex dicht hebben we ook bij De Korf (inclusief kantines en kleedkamers) één centrale in- en uitgang en bij de Wasbeek is dat ook het geval. We hopen dat, ondanks Corona, iedereen in elk geval op de zaterdag de weg naar De Korf en Wasbeek weer weet te vinden en weer net zo geniet als dat de zaterdag aanwezigen dat deden. Hieronder eerst in het kort en daarna meer uitgebreid de uitvoering en regels.

 

Hoe gaan we het doen ?

Vanaf maandag 8 november 2021 doen we het volgende:

 

Algemeen

 • Iedereen vanaf 18 jaar die De Korf of Wasbeek in wil wordt om het CTB inclusief identificatie gevraagd (als TOP/LITTA huurder is). Tijdens thuiswedstrijden van TOP/LITTA 1 en 2 is dit vanaf 13 jaar.

 

Zaterdagen

 • 1 of 2 ouders van een thuisspelende jeugdploeg checken circa een uur voor aanvang van de eigen jeugdwedstrijd de CTB’s bij de ingang; bij junioren- of seniorenteams kunnen dat ook spelers of reserves zijn (ploegindeling en tijdschema hieronder).
 • rondom Korfbal League wedstrijden nemen stewards het over vanaf circa 17.00 uur en gaan over naar controle vanaf 13 jaar. 
 • na aanvang van de laatste wedstrijd gaat de controle over naar Stiwa of de kantine van TOP/LITTA (en dan verandert de in- en uitgaan naar via de kantine).
 • De kantine sluit uiterlijk om 0.00 uur.

 

Doordeweeks

 • ouders mogen niet naar binnen bij trainingen (tribune is gesloten voor publiek)
 • controle CTB sporters vanaf 18 jaar door trainers of teamverantwoordelijken
 • vanaf 19:30 uur controle aan de bar voor kantine bezoekers
 • tennis controleert in onderling overleg als ze van de kantine gebruik maken buiten de reguliere openingstijden.

 

Tennissers

Voor de tennissers verandert er niet veel. We verzoeken de tennissers wel elke keer het tennishek achter zich op slot te doen. Dan kunnen we goed een centrale in- en uitgang handhaven. Indien buiten de standaard openingstijden van de kantine gebruik wordt gemaakt, dient in onderling overleg één iemand de CTB’s van de aanwezigen te scannen en identiteit te controleren.

 

Doordeweeks: geen ouders naar binnen buiten reguliere openingstijden kantine vanaf 19.30 uur

Doordeweeks tijdens de trainingen vragen we alle ouders om buiten te blijven. Dat lukte een jaar geleden ook goed toen we in november en een deel van december binnen trainden. Dan vervalt ook de noodzaak om het CTB te controleren. Jeugd onder 18 mag zonder CTB sporten en trainers zijn in functie en vallen onder de uitzondering. Verder is er dan niemand in de hal.

Voor de seniorenteams doen we de controle in de hal en vragen we de teamverantwoordelijken of trainers dat te doen. In onze kantine bij De Korf vragen we de barmedewerker tijdens de reguliere openingstijden vanaf 19.30 uur van de kantine van iedereen vanaf 18 jaar het CTB te controleren die de kantine in komt. Ook Stiwa doet dat op die manier bij de horeca in de Wasbeek op de momenten dat die open is.

De tribune blijft doordeweeks dicht en het is niet meer toegestaan om tijdens trainingen in de hal te kijken.

 

Zaterdagen: vragen naar CTB vanaf 18 jaar + verantwoordelijkheid ouders van jeugdteams

Op de zaterdagen vragen we iedereen vanaf 18 jaar bij de ingang van de hal zijn CTB te laten scannen en identiteitsbewijs te tonen. De ervaring is dat bijna iedereen die heeft en daaraan meewerkt. Degenen van 13-17 jaar die het niet hebben, en komen spelen, mogen wel naar binnen, maar hebben geen toegang tot kantines (horeca) of als publiek bij TOP/LITTA 1 en 2 (topsportcompetitie).

Coaches, scheidsrechters en anderen in functie van 18 jaar en ouder hebben wel toegang zonder CTB, maar moeten na hun functie of wedstrijd De Korf of de Wasbeek direct weer verlaten.

Voor de goede controle bij iemand zonder CTB, die zich beroept op de uitzondering, kan bij de Wasbeek altijd gevraagd worden naar de exacte wedstrijd die iemand gaat spelen, fluiten of coachen. Bij De Korf zal dit veelal ook de taak zijn en anders bij twijfel even overleg met bijvoorbeeld een aanwezig bestuurslid, andere bekende of de KC-medewerker achter de bar. Het is eenvoudig te zien of diegene even later ook inderdaad de genoemde wedstrijd gaat fluiten, coachen.

Scannen vindt plaats bij de ingang, net buiten of direct na de schuif- of klapdeuren binnen. Bij de Wasbeek in overleg met de receptie zorgen dat iedereen maar een keer gescand hoeft te worden voor zwembad (=Stiwa) of sporthal (=TOP/LITTA). 

Omdat vele handen licht werk maken en we tijdens de competitie elke zaterdag circa 20 uur CTB’s moeten controleren, is er besloten dat er elk uur ouders van een jeugdteam of seniorenteam verantwoordelijk zijn voor het scannen van de CTB en controleren van identiteitsbewijs, zowel bij de Wasbeek als De Korf. Rondom de Korfbal Leaguewedstrijden nemen de stewards het over. We maken hiervoor een schema dat aansluit op de wedstrijden van het team. De kinderen moeten al een half uur van tevoren aanwezig zijn. We vragen elke keer twee (één mag ook, maar twee is gezelliger) ouders om het uur voor (bijna elke) thuiswedstrijd van hun kind de CTB’s te scannen. Er is vijf minuten overlap voor eventuele overdracht of tips. Regel onderling in de ouderapp welke (bij voorkeur) twee ouders dit doen. Als er meerdere teams tegelijk spelen, wordt maar één team aangewezen. Aansluitend kunnen deze ouders dan de wedstrijd van hun kind kijken. De app om te scannen ziet er qua uiterlijk vergelijkbaar uit als de app om je CTB te tonen. Voor meer informatie, zie www.coronacheck.nl

 

Het schema voor de komende twee zaterdagen staat hieronder. Zodra de competitie definitief gepland is zullen we ook een schema maken voor de weken totaan eind december. Indien de maatregelen van kracht blijven, zal dit schema in december verder verlengd worden.

 

Zaterdag 13 november 2021

De Korf

Wasbeekhal en Wasbeekzaaltje

Tijd

(Ouders van) team

Tijd

(Ouders van) team

8.15-9.00

C4

10.15-11.00

D4 

8.55-10.00

Kangoeroes

10.55-11.30

D2

9.55-11.10

D6

11.25-12.30

D3

11.05-12.10

C5

12.25-13.30

C6

12.05-13.10

B4

13.25-14.30

A3

13.05-14.10

C3

14.30 en later

Naar Stiwa

14.05-15.10

C2

 

 

15.05-16.10

A5

 

 

16.05-17.20

4

 

 

17.20-sluit

Via kantine

 

 

 

 

Zaterdag 20 november 2021

De Korf

Wasbeekhal en Wasbeekzaaltje

Tijd

(Ouders van) team

Tijd

(Ouders van) team

8.15-9.00

C6

11.15-12.00

B3

8.55-10.00

Pukkies

11.55-13.00

D4

9.55-11.10

D1

12.55-14.10

A7

11.05-12.10

C1

14.05-15.20

A6

12.05-13.20

A2

15.15-16.30

5

13.15-14.50

A1

16.30 en later

Naar stiwa

14.45-16.20

A3

 

 

16.15-17.40

A4

 

 

17.35-18.40

6

 

 

18.35-19.50

7

 

 

19.50-sluit

Via kantine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als iedereen op tijd is, is er tijd voor overdracht en de laatste tips en dan kunnen de ouder die hun kind willen zien op tijd naar binnen naar de tribune.

 

Adviezen en regels

Tot slot nogmaals de algemene adviezen en regels.

 

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen

 

 • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen bij de GGD;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen 
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen;
 • hoest en nies in je elleboog.
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

 

De regels

 

 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is bij TOP/LITTA scannen van het CTB verplicht als publiek bij TOP/LITTA 1 en 2 (topsportcompetitie) en bij toegang tot een van de kantines (horeca).
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is bij TOP/LITTA scannen van het CTB verplicht om deel te nemen aan trainingen en/of wedstrijden. Dit geldt tevens voor toeschouwers vanaf 18 jaar bij sportactiviteiten in de hal. 
 • Bij het scannen van het CTB moet ook de identiteitskaart gecontroleerd worden.
 • Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers en coaches (uit en thuis), scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Ook een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen. Let op: ouders van pukkies en rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

 

Voor vragen of opmerkingen, kijk op Coronatoegangsbewijs verplicht in sporthallen en -zalen - KNKV of Coronavirus en sport - NOCNSF of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Share