Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Corona persconferentie 2 november; de regels en zaterdag 6 november

De besluitvorming over de definitieve maatregelen met betrekking tot het coronatoegangsbewijs heeft niet geleid tot grote wijzigingen voor de binnensport. Het gebruik van het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november 2021 verplicht. Dit zullen we als TOP/LITTA dan ook moeten uitvoeren. NOC*NSF en KNKV helpen ons hierbij met een protocol, berichtgeving en vragen en antwoorden. 

Hieronder eerst de algemene richtlijnen en regels en dan hoe TOP/LITTA dit in elk geval zaterdag 6 november in alleen sporthal de Korf gaat doen. Mochten er suggesties zijn hoe het anders of beter kan of hoe het handig kan rondom de trainingen, laat het vooral een van de bestuursleden weten. Dit weekend besluiten we hoe we de uitvoering vanaf maandag 8 november in De Korf en Wasbeek tijdens de trainingen (en Wasbeekhal vanaf 13 november ook wedstrijden) gaan doen. Hierbij gebruiken we ook de ervaring van zaterdag 6 november en eerdere zaterdagen voor de verdere ‘inregeling’ van het op een praktische wijze controleren van de CTB’s. 

 

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen

 • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schudt geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

 

De regels

 • Voor iedereen vanaf 13 jaar is bij TOP/LITTA scannen van het CTB verplicht als publiek bij TOP/LITTA 1 en 2 (topsportcompetitie) en bij toegang tot een van de kantines (horeca).
 • Voor iedereen vanaf 18 jaar is bij TOP/LITTA scannen van het CTB verplicht om deel te nemen aan trainingen en/of wedstrijden. Dit geldt tevens voor toeschouwers bij sportactiviteiten in de hal. 
 • Bij het scannen van het CTB moet ook de identiteitskaart gecontroleerd worden.
 • Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers en coaches (uit en thuis), scheidsrechters, alle noodzakelijk aanwezige andere vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Ook een ouder/begeleider van een sporter met beperking hoeft geen CTB te tonen. Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

 

De uitvoering op zaterdag 6 november

 • Er zal zaterdag 6 november één ingang zijn bij De Korf (de hoofdingang, mogelijk aan het einde van de avond aangepast naar via de kantine en controle vanaf de bar). We zijn zaterdag 6 november nog niet in de Wasbeek. 
 • We vragen iedereen vanaf 13 jaar, ook degene die eventueel onder de uitzondering vallen, zijn CTB te laten scannen. Degenen die dat niet doen en onder de uitzondering vallen, wordt verzocht na hun functie De Korf direct weer te verlaten. Voor de overige: zonder CTB geen toegang. Er zijn zaterdag 6 november geen 13-17 jarigen (C-A-teams) die een wedstrijd hebben.
 • Omdat, op de uitzondering na, van iedereen bij binnenkomst zijn CTB gescand wordt en een bandje niet praktisch is als je moet korfballen, werken we niet (meer) met polsbandjes.

 

Vragen? Stuur je vraag via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 
Share