Club nieuws

Blauw Wit - TOP 23-25. Even bellen met ...

Zaterdagavond Blauw Wit - TOP/Justlease.nl 23-25

Zondagavond even bellen met…. Daniel Harmzen

 

Joooooooooooo!

Hallo Daan!

Hallo!

Hallo!

Hallo!

Hallo!

Stel je geen vraag? Zeker moeilijk als je geen verslag hebt!

Precies. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Zeg jij het maar, dan!

Ik zou de wedstrijd als volgt samenvatten: in de eerste helft ging het aardig gelijk op maar gaandeweg werden wij sterker en dat bleek ook uit een gaatje in de score, van 6-6 naar 6-10 en bij rust 8-12. Daarna kwam Blauw Wit eerst nog even terug naar 13-14, wij liepen weer uit met maximaal zes verschil; ik dacht dat het 18-24 heeft gestaan. En aan het eind dreigde het nog even spannend te worden maar we wonnen met 23-25.

Klinkt als een verdiende overwinning.

Dat vind ik het in ieder geval wel. Anders dan thuis, want daar kwamen we goed weg. Blauw Wit domineerde toen eigenlijk. Gisteren waren wij de betere ploeg, beter georganiseerd en completer. Het duurde alleen heel even voor mijn vak het missen van Celeste had opgevangen, maar dat leverde verder geen moeilijkheden op.

Wat? Deed Celeste niet mee?

Nee, die heeft haar pink gebroken op de training dinsdag. Ze probeerde een bal te blokken en dat ging mis. We weten nog niet hoe lang het gaat duren. Het is heel vervelend voor haar maar de ploeg kan het goed opvangen. We hebben immers zes sterke dames en Manon deed mee voor Celeste. We zijn ook niet gaan puzzelen met vakken; Manon kwam gewoon op de plaats van Celeste. Daardoor komen er weer andere mogelijkheden en dat functioneert prima. Ilse kwam er in voor Jet en dat ging ook vlekkeloos.

En dat was het zo’n beetje?

Zo’n beetje wel ja. Maar als ik toch nog een aspect moet noemen dan zou ik zeggen dat het de wedstrijd van de rare wissels was.

Bij jullie of bij Blauw Wit?

Ik ga niet over Blauw Wit maar het verbaasde me wel een beetje dat Gerald van Dijk er in de tweede helft uitging. In de eerste helft kon ik me er nog wel wat bij voorstellen want Mick had Gerald toen flink onder controle. Maar in de tweede helft kwam hij weer los, alleen op het moment dat hij weer begon te scoren, moest-ie er uit. Nogmaals: ik bemoei me niet met Blauw Wit, maar die wissel vond ik een beetje raar en eigenlijk gunstig voor ons. Mocht iemand in Amsterdam zich trouwens toch aangesproken voelen dan kan hij rustig naar ons wijzen.

Ik vermoed dat dat met het einde van de partij te maken had?

Ik zal er niet te veel over zeggen maar als jij me opbelt om wat over de wedstrijd te horen, dan wil ik ook kritisch zijn waar het hoort. We speelden goed en stonden ruim voor. Op het moment dat de wedstrijd echt in de tas zit, kun je je best wat wissels permitteren. Alleen had ik gisteren mijn vraagtekens bij de drie wissels van ons, 4,5 minuut voor tijd. Een voorsprong van 5 punten is tegen Blauw Wit echt niet genoeg om de partij rustig uit te spelen. Dat bleek ook wel. Niet dat het nog echt heel spannend werd maar het had zomaar verkeerd kunnen uitpakken. Laten we het maar op een schoonheidsfoutje houden.

Wie gingen er uit?

Rianne, Nisha en ik.

Jij?

Ja, ik ook, maar daar gaat het niet om.

Ik hoorde dat jij erg goed was gisteren.

Ik was inderdaad erg goed, maar ik ben blij dat je het van iemand anders hoorde.

Ik vind het een knappe winst.

Ik ook. Zo vaak win je niet bij Blauw Wit maar gisteren was het gewoon het gevolg van onze sterkte. We waren goed, al kan het nog beter. Het basisniveau stijgt en dat is goed.

Heb je nog wat van de Europacup meegekregen?

Nou en of! We hebben `s middags nog zitten kijken. Boeckenberg was tenslotte ook onze tegenstander en dat schept een band. Ik heb sympathie voor die club en had ze de cup van harte gegund. Ze hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Maar PKC krijgt uiteraard van harte mijn felicitaties, hoor.

Heb je je geld al teruggehad?

Nog niet, nee. Krijg ik dat dan?

Ik las van wel. Het gaat niet lukken om Ricky Wu terug te halen, dus de inzameling was niet nodig.

Jammer. Nou ja, ze kunnen het zaterdag meebrengen want dan spelen we tegen Nic. Ze mogen het ook steken in de heropbouw van de club. Zoals ik al eens eerder gezegd heb: het is jammer dat een club met zo’n historie zo dreigt wel te vallen. En als ze zaterdag een meter bier halen van mijn bijdrage, dan ben ik ook tevreden. Kom jij zaterdag ook weer?

Natuurlijk. Hoezo? Heb je mijn steun nodig?

Van jou, maar ook van al onze andere fantastische supporters. Maar dat bedoelde ik niet.

Wat dan wel?

Als jij er bent, staat er tenminste weer op tijd een verslag op de League-site.

 
Share