Club nieuws

Blauw Wit(H) - TOP (5-14)

T.O.P. wint overtuigend in Heerenveen

In een relatief gemakkelijke en zeker niet spectaculaire wedstrijd wint T.O.P. ruim van Blauw Wit-Heerenveen (5-14). Het nestelt zich daarmee steviger op de tweede plaats in de Overgangsklasse C. Het spel wordt steeds beter, maar het afmaken van de kansen blijft een punt van aandacht voor de Sassenheimers.

De afgelopen twee wedstrijden van T.O.P. werden in winst omgezet (tegen resp. LDODK en Sporting Trigon werd gewonnen) dus T.O.P. lijkt met een aardige serie bezig te zijn. Ook de tegenstander van afgelopen zaterdag - de drager van de rode lantaarn van de Overgangsklasse C - is op papier een te kloppen tegenstander. Vol goede moed werd er dus met twee busjes afgereisd naar Heerenveen. Echter, enige voorzichtigheid met deze ploeg moest toch wel in de achterhoofden van de Sassenheimers gespeeld hebben. Blauw Wit-Heerenveen had immers vorige week nipt van Rodenburg verloren (20-18) en daarbij veel gescoord. Daarnaast beschikt de Friese ploeg over een uitstekende coach (Herman van Gunst) die zijn sporen in het (Hoofdklasse) korfbal al ruimschoots heeft verdiend. De ploeg staat – gezien haar historie – nu te laag dus het wachten is op de ommekeer.

Omdat T.O.P. in een poule is ingedeeld met allemaal zondagverenigingen was het afgelopen zaterdag dan ook niet erg druk op het veld van Blauw Wit. Slechts een handjevol Friezen plus enkele trouwe supporters uit Sassenheim bevolkten de tribune. Niet erg sfeervol en inspirerend voor de spelers, die volle tribunes en zalen gewend zijn!

De ploegen deden de eerste tien minuten niet veel voor elkaar onder want de strijd ging tot 3-3 nagenoeg gelijk op. De Sassenheimers bepaalden echter het spel en de score. T.O.P. speelde haar geliefde spelletje, daarbij het gehele vak en alle spelers gebruikend. Verdedigend had T.O.P. geen moeite met de thuisploeg, getuige de vele rebounds na het eerste schot van de Friezen. In het tweede gedeelte van de eerste helft nam T.O.P. afstand van Blauw Wit tot aan de 4-8 ruststand. Zichtbaar was dat T.O.P. geen moeite had met het tegenvallende Blauw Wit, maar dat het wederom verzuimde om de vele kansen af te maken. De voorsprong had in die fase al veel afgetekender kunnen zijn.

In de tweede helft dicteerde T.O.P. het spel en de score. In de eerste tien minuten na de rust werd er nog gescoord (van 4-8 naar 5-11), maar vervolgens was er een doelpuntloze periode van bijna twintig minuten! Blauw Wit wist de rest van de tweede helft helemaal niet meer te scoren terwijl T.O.P. na deze periode haar overwinning definitief veilig stelde (5-14 eindstand). Blauw Wit probeerde in het slotkwartier nog wel te forceren door tweemaal te wisselen, maar dat mocht niet baten. Ook T.O.P. wisselde in de laatste 10 minuten (Sander Harmzen en Anouk Knops kwamen in de ploeg voor Ewout vd Kooij en Bregtje van Drongelen). Beide wissels scoorden een maal. Michael Star eiste een hoofdrol op door in totaal vijf maal te scoren.

Op deze wijze is T.O.P. dus drie wedstrijden op rij ongeslagen en gaat het met een goed gevoel richting de laatste wedstrijd van de (eerste helft van de) veldcompetitie. Volgende week de thuiswedstrijd tegen WION (zaterdag 21 oktober, aanvang 15:30 uur aan de Sportdreef). Als T.O.P. deze wint staat het op een prima tweede plaats en dat biedt een goede uitgangspositie voor de tweede helft van de veldcompetitie en geeft zelfvertrouwen voor de zaalcompetitie waarin T.O.P. in de Hoofdklasse uitkomt.

Share