Club nieuws

Club nieuws. Na enige tijd worden berichten gearchiveerd.

Blauw Wit - TOP (17-16)

T.O.P. verliest in Kampen; de titelaspiraties vervagen

De doelstelling voor T.O.P. 1 dit seizoen, kampioen worden in de Overgangsklasse, is waarschijnlijk te hoog gegrepen. Het verlies afgelopen zaterdag tegen het laag geklasseerde Blauw Wit uit Kampen (17-16) geeft zelfs aan dat het wel eens een moeizame veldcompetitie kan gaan worden voor T.O.P.

T.O.P. kent een zeer moeizame start van de korfbalcompetitie. De eerste wedstrijd tegen Vriendenschaar werd verloren, maar tevens verloor coach Harold Jellema voor langere tijd Nicha Verweij met een ernstige knieblessure. De tweede wedstrijd werd gewonnen (Fortis), maar vorige week werd wederom (verrassend) verloren van Albatros. In de tussentijd is ook Wendy Pleijter uitgevallen met een enkelblessure. Stanley Larde is weliswaar weer terug in de basis na een langdurige blessure, maar verkeert nog niet in zijn oude vorm. De tegenvallende seizoensstart heeft er bovendien toe geleid dat er bij het herenkwartet Daniel Harmzen is afgevallen naar het tweede team.

De personele problemen zorgen voor veel veranderingen in het team en dat komt het vertrouwen van de ploeg niet ten goede. Met name het vertrouwen in het scorende vermogen ontbreekt. De wedstrijd tegen Blauw Wit in Kampen toonde dat haarscherp aan. Al snel kwam T.O.P. op een 3-0 achterstand en liep eigenlijk vanaf het begin achter de feiten aan en kwam eigenlijk geen moment in de wedstrijd. De scherpte in de verdediging liet in de eerste fase te wensen over en ook de afronding – hoewel er bij uitzondering weer met de traditionele rieten manden werd gespeeld – kreeg geen voldoende. Vlak voor rust was de stand 10-6. Alleen door de twee opeenvolgende goals van Marion Broekhuizen kon T.O.P. de ruststand nog een beter aanzien geven (10-8).

Na de rust ging T.O.P. vol goede moed het veld in en kwam al snel terug in de wedstrijd (10-10). Het was Blauw Wit dat vervolgens met drie opeenvolgende goals een nieuwe mentale tik uitdeelde. Hoewel T.O.P. nog terug kon komen tot 13-12 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het was nog knap dat T.O.P. in de laatste minuten terug kon komen tot op een punt (17-16 eindstand).

De grootste vijand van T.O.P. is op dit moment het gebrek aan scherpschutters, maar ook het gebrek aan vertrouwen om te scoren. Daarnaast ontbreken er een aantal steunpilaren die – als het tegenzit – de wedstrijd weer open kunnen breken en de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Door het vertrek van een antal spelers alsmede de vele blessures kan dit wel eens een moeizaam veldseizoen voor T.O.P. gaan worden. De strijd om het kampioenschap kan T.O.P. voorlopig even uit het hoofd zetten. Het is nu zaak om in de resterende vier wedstrijden voor de zaal (respecievelijk Sparta, Excelsior, Oranje Zwart en Fortis) de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Share