Club nieuws

Blauw-Wit en Meervogels winnen beker

De Bekerfinales op het Rohda-veld in Amsterdam-Ookmeer zijn gewonnen door Blauw-Wit bij de junioren en De Meervogels bij de senioren.
Het warme weer was vermoedelijk de oorzaak van het feit dat het bezoekersaantal wat tegenviel. Op het drukste moment aan het einde van de juniorenfinale telden we zon 200 kijkers. Begonnen de junioren van TOP(S) en Blauw-Wit met nog te hoge temperaturen zodat een drinkpauze werd ingelast, bij de senioren was de temperatuur wat terug gelopen zodat dat zeker in de tweede helft niet meer nodig was. De juniorenfinale leek een walk-over te worden voor Blauw-Wit toen het na een kwartier al 4-0 stond. De toen ingelaste drinkpauze deed ook TOP goed want zij begonnen ook te scoren. Bij 7-3 kwamen zij zelfs haast geheel terug, 7-5. Bij de rust was het verschil weer vier, 9-5. In het 2e gedeelte moesten we een kwartier wachten op de eerste score, 9-6 en van 11-7 naar 11-9. Blauw-Wit kreeg het toch nog lastig mede omdat TOP sterk aandrong. Bij 12-10 werd het nog 12-11 maar Blauw-Wit gooide de deur dicht en TOP kon niet meer langszij komen zodat Blauw-Wit de Beker-zuil uit handen van NW-bestuurslid Ronald Gosman mocht aannemen.
De seniorenfinale tussen De Meervogels en Koog-Zaandijk was minder leuk om naar te kijken. Na een kwartier de eerste treffer en dan nog van de stip. Na 24 min. 3-0 met een velddoelpunt en 2 strafworpen. In de 28e minuut scoorde KZ voor t eerst, de rust ging in bij, 4-3 voor De Meervogels. In de 2e helft was het geen wedstrijd meer, Meervogels wijzigde de ruststand van 4-3 in 12-3 voordat KZ eindelijk weer de korf wist te vinden. Het werd uiteindelijk, 13-4, zodat De Meervogels van Bestuurslid Ronald Gosman de 1e prijs in ontvangst mocht nemen.

Share