Club nieuws

Alle nieuwsberichten van onze website vind je hier. Let op:  na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.


De laatste weken speelt zich binnen onze mooie club een aantal zaken af waarover ik als erelid van TOP/LITTA een aantal overpeinzingen wil mee geven.

´╗┐Het is ongeveer 15 jaar geleden dat een aantal bestuurders binnen de club graag zouden willen zien dat TOP een topclub binnen Nederland zou moeten worden. Er diende nog wel het nodige draagvlak en enthousiasme binnen de club te worden gevonden. Het vraagt natuurlijk wel de nodige cultuuromslag.

Een 1e stap betrof het aantrekken van een toptrainer. Op een gepast moment kwam Hans Heemskerk vrij, was ondertussen de risingtrainer. Ook hij heeft toen intern moeten aangeven wat het van een vereniging vraagt om een topclub te willen worden. In ieder geval de meeste neuzen dezelfde richting op. Kort samengevat TOP wilde er voor gaan. Met ongeveer een dertigtal mensen met hetzelfde mooie gevoel werd e.e.a. op de rails gezet. Bestuurlijk, scouting, technische zaken, financiën, catering, analyse en uiteraard op sponsorvlak werden deze zaken voortvarend opgepakt. Geweldige korfbaltalenten wist TOP binnen te halen om dit mooie avontuur gezamenlijk aan te gaan. Prachtig was het om op korte termijn succes te boeken met de 1e zaaltitel in de geschiedenis van de club. In de loop van de jaren volgden nog vele zaal- & veldtitels, zowel nationaal als internationaal, allemaal van dichtbij mogen mee maken.

Na 6 mooie (opbouw)jaren werd Hans vervangen voor de op dat moment andere toptrainer van Nederland Jan Niebeek. Heel veel successen behaald met Jan en TOP. Maar zoals bij vele (korfbal)clubs volgen na vele pieken soms enige dalen. We hebben het gezien bij de grote clubs zoals Fortuna en PKC. Fortuna degradeerde naar de Overgangsklasse maar kwam terug. Zag een groot aantal echte jonge Fortunaleden vertrekken bij hun eigen club naar regioclubs. Goed of slecht beleid om goede spelers van buitenaf aan te trekken ipv jeugdige eigen talenten. Ook bij PKC zijn de laatste 10 jaar de nodige successen achterwege gebleven. Aangetrokken regiospelers kwamen en gingen weer terug alsmede de nodige belgische spelers en trainers. Vermoedelijk ook door bepaalde goede of verkeerde beleidskeuzes. Zonder er verder op in te gaan heb ik dit ook gezien bij KZ en DVO.
Nu gaat een aantal spelers/speelsters TOP verlaten. Ik weet dat er bij TOP intern zeer veel aan is gedaan om hen te behouden. Maar ... niemand is groter dan de club. TOP moet verder, kan ook en gaat ook verder. Er staat een deugdelijke organisatie.
Dank aan hen die TOP gaan verlaten voor de vele jaren van gezamenlijke successen. Zonder elkaar hadden we dit niet kunnen bereiken.

 

Succes,

Peter Winter

Share