Club nieuws

Albatros - TOP (13-24)

TOP maakt opnieuw indruk met ruime winst

Door opnieuw een ruime overwinning na een prima wedstrijd blijft TOP koploper in de Overgangsklasse B. De ploeg versloeg in Zwijndrecht Albatros met 13-24 dat daardoor even op de laatste plaats is komen te staan. Hoe de verhoudingen liggen in de poule, wordt de komende weken duidelijk maar TOP maakt voorlopig een sterke indruk.

De wedstrijd leek sterk op die van de week daarvoor tegen Nieuwerkerk. Toen kwam TOP echter nog wel op 1-3 achter, afgelopen zaterdag stond die stand na 7 minuten voor TOP op het scorebord. TOP kwam een paar keer op 5 punten (1-6, 2-7 en 4-9) maar kleiner dan drie punten kon de thuisploeg het verschil niet maken. De 7-11 ruststand was de basis voor de latere nog veel ruimere winst. Het laatste doelpunt (Daniel Harmzen scoorde met een hand van achter de korf) was een van de mooiste van de partij.

Het scoreverloop op zich was niet het interessantste aspect van de partij. Twee andere dingen sprongen eerder in het oog waaruit blijkt dat Hans Heemskerk zijn team een stapje verder heeft dan vorig seizoen. Waar TOP in het verleden moeite had met een wat ruwer spelende tegenstander bewees TOP nu voor de derde wedstrijd op rij daar niet van ontregeld te raken. Net als Nieuwerkerk kreeg Albatros nogal wat overtredingen tegen. Twee keer leidde dat zelfs tot een gele kaart. TOP bleef echter geconcentreerd en liet zich ook in het aantal scores niet negatief beinvloeden.

Tevreden zal Heemskerk ook kunnen zijn op het uitblijven van te lange periodes waarin zijn ploeg niet scoort. Te vaak werd daardoor een ogenschijnlijk ruime voorsprong uit handen gegeven. Het seizoen is nog jong maar ook in de vierde wedstrijd bracht TOP zich niet in problemen. Albatros kwam aan het begin van de tweede helft nog wel een paar keer op 3 punten maar TOP antwoordde daar telkens direct op. Na 11-14 werd het krachtsverschil te groot en Albatros moest toezien hoe het verschil opliep naar de 13-24 eindstand.

Niet nieuw in vergelijking tot vorig seizoen maar wel opvallend was dat alle spelers hun naam op het scoreformulier terug mochten lezen. De dames waren goed voor 16 treffers waarvan Wendy Pleijter er 7 maakte.

Met nog vier onbekende tegenstanders kan TOP nog niet al te veel zeggen over zijn de kansen in de poule. Zaterdag wordt interessant als GKV op bezoek komt, dat zaterdag ruim van Nieuwerkerk wist te winnen (17-12). Met een doelsaldo na vier wedstrijden van plus 20 tegen zal TOP echter met zelfvertrouwen aan die partij beginnen. (HWH)

Share