Club nieuws

Club nieuws, let op: na enige tijd worden de berichten gearchiveerd.

9 punten na 6 wedstrijden en op de eerste plaats

Leuke wedstrijden, soms met een dipje, maar vooral met veel teamwork. Leuk om te zien hoe TOP 2 zich ontwikkeld heeft dit seizoen. Er wordt wekelijks in andere samenstellingen gespeeld, vooral ook door blessures in zowel TOP 1 als 2, maar de resultaten zijn prima. Zo zagen we in de wedstrijd tegen Dalto maar liefst 3 dames met dezelfde naam in het veld. Meike, Maayke en Maaike, het was wat lastig aanroepen, maar ook dat kwam goed. Alhoewel, net in die wedstrijd gaf TOP de winst uit handen en mocht het blij zijn met een punt. Maar uitzonderingen bevestigen de regel.

 

De wedstrijd tegen Fortuna was helaas niet via de livestream te volgen, maar als een 10-7 achterstand wordt omgezet in een 17-20 overwinning, dan doe de ploeg dat hartstikke goed. Gelukkig zijn er dan ook nog altijd de verschillende appgroepjes waar de tussenstanden worden gedeeld. De toverwoorden dit seizoen lijken “strijd” en “samen” en dat was in het verleden nog wel eens anders. De ploeg speelt leuk, snel, aantrekkelijk korfbal en is bereid voor elkaar en vooral ook met elkaar te spelen.

 

Ook de wedstrijd tegen KCC werd vrij eenvoudig gewonnen. Na een 0-1 achterstand, de enige keer dat TOP achterstond, zette Thijs de ploeg op het juiste spoor. Thimo en Maayke volgden met goals. Na de 2-4 liep TOP uit naar 2-7. Stan heerste in de afvang, de vele kansen werden goed verdeeld en benut. Thijs en Thimo hadden het vizier lekker op scherp staan. Ook Demi, eindelijk weer helemaal terug na haar blessure, had maar weinig kansen nodig. Met rust was de voorsprong al 8-14, een marge die voor de rest van de wedstrijd voldoende zal blijken te zijn. In de tweede helft was er heel even een dipje in het samenspel en worden er verkeerde keuzes gemaakt, maar de draad werd op tijd weer opgepakt. Job was er ook weer bij en scoorde als vanouds. Bente met een doorloopbal, een omdraaibal en Martijn die lekker stond te schieten. Kortom, er was weer genoeg te genieten. Demi bepaalde met haar derde doelpunt de eindstand op 15-23. Een mooie en verdiende overwinning.

 

Ga zo door ...

Share