Club nieuws

4 Toppers in Talenten Challenge

Vandaag moesten Paul Anholts, Rik Kraan, Danielle Reizevoort en Janneke Wullems zich al vroeg melden in het Topsportcentrum in Rotterdam voor de Talenten Challenge (spelers en speelsters tot 16 jaar). Helaas voor Janneke is ze geblesseerd en kon ze dus niet meespelen, maar ze was uiteraard wel aanwezig om het districtsteam Noord-West aan te moedigen.

De eerste wedstrijd moest gespeeld worden tegen District Zuid, waar vorige week in Eindhoven dik van was gewonnen met 22-5!
Dit leek dus een makkie te worden, maar niets was minder waar. Er werd slecht begonnen en eigenlijk hebben ze alleen maar tegen een achterstand aangekeken. Na de rust werden er wat wissels toegepast en dat leek beter te werken. Uiteindelijk werd er gelukkig nog gelijk gespeeld met 10-10.

De kans om eerste in de poule te worden, was gelukkig dus nog niet verkeken. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen District Noord, een sterker district. In de eerste helft stonden Rik en Danielle reserve, maar zij werden gelukkig in de tweede helft ingezet in het vak waar Paul ook al stond. Een bijna Topvak dus, dat kon niet meer mis gaan! Dat vak maakte de twee punten achterstand weer goed in een zinderende wedstrijd, maar door wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter en wat foutjes in de verdediging kwam Noord weer terug. Gelukkig kwam het Topvak weer in de aanval en zij hebben de achterstand weer even rechtgezet! Wat waren ze lekker aan het ballen met elkaar. Op de bank was de spanning te snijden, maar het verlossende schot kwam gelukkig van Noord-West in de laatste 20 seconden!! 15-14 gewonnen en dus morgen de finale spelen in de Talenten Challenge om de 1e of 2e plek!!

Ik wilde toch even gezegd hebben dat Top een aantal echte Toppers in huis heeft! Ook wil ik alle supporters van Top even bedanken, die toch maar even een treinkaartje hebben gekocht en hun Toppers hebben aangemoedigd! Op naar morgen en dan bekijken welke spelers er geselecteerd worden voor het Nederlands team tot 16 jaar. Als ze verstandig zijn, nemen ze gewoon onze 4 Toppers, dan hebben ze in ieder geval vast een sterk vak!!

Groetjes Anneke Anholts.

Share