Club nieuws

25 september en daarna

Beste TOPpers,

Vanaf zaterdag gelden er nieuwe Corona-regels, hieronder zie je hoe wij deze toepassen op ons complex. Wanneer er aanleiding is om iets te wijzigen, zullen we dat via onze website publiceren. Zaterdag 25 september zal de kantine om 20:00 uur sluiten in verband met de kermis en feestweek plus het feit dat we voor zaterdag nog steeds flinke gaten in de bezetting van ons barrooster hebben (meldt je aan via de KNKV app of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Namens het bestuur,

Wim van Dommelen

 

 

Bron: Coronavirus: huidige maatregelen voor de sport - NOCNSF Hoe doen we dat bij TOP/LITTA?

Per 25 september geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds.

 

De ruimte waar normaal gesproken de rode tafel staat en de darthoek is, wordt als opslag gebruikt voor alle tafels en stoelen. Dit gedeelte wordt afgezet met lint en is niet toegankelijk. Hierdoor is de capaciteit van onze kantine verkleind.
Vanaf 25 september is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een corona-toegangsbewijs. Voor de sport zijn er een aantal uitzonderingen hierin. Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.

 

Behalve bovengenoemde ruimte is onze horeca boven is op dit moment (veldseizoen) aangewezen als afgescheiden horeca. Tijdens het veldseizoen zal deze horeca echter niet worden geopend omdat wij het niet haalbaar achten om vrijwilligers te vinden om het gebruik van het Coronatoegangsbewijs in goede banen te leiden. Om deze zelfde reden richten we geen zitgelegenheid in de beneden kantine in.

Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.
Zittend nuttigen in de benedenkantine kan dus NIET. NB. er mogen geen stoelen, barkrukken, tafels en statafels gebruikt worden in de benedenkantine. Ook darten is niet toegestaan.
Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:
  • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
  • voor het beoefenen van sport in bijv buurthuizen, mits het horeca gedeelte afgescheiden is van de andere activiteiten.

Ons terras buiten kan zowel staand als zittend worden gebruikt, al dan niet voor het nuttigen van binnen aan de bar afgehaald eten of drinken. Tevens mag in de benedenkantine buiten het afgescheiden gedeelte staand worden geconsumeerd. Geef elkaar wél zoveel mogelijk de ruimte. Er mag meer, Corona is helaas nog onder ons. Blijf thuis bij klachten en laat je testen, ook wanneer je gevaccineerd bent. Laat stoelen en tafels staan waar deze staan, er kan in de benedenkantine dan ook voorlopig niet zittend vergaderd worden.

 

 

 

 

 

Share