Club nieuws

2 november a.s. Haarlemse korfbaldagen

TOP 1 speelt op vrijdag 2 november ter promotie van het korfbal op de Haarlemse Korfbaldagen een wedstrijd tegen KOOG ZAANDIJK

Aanvang: 20:20

5e Haarlemse Korfbal Dagen 2007 Het is alweer voor de 5e keer dat de Haarlemse Korfbal Dagen (HKD) eraan komen en dit jaar wordt het ook direct een bijzondere week. Zoals gebruikelijk worden deze korfbaldagen gebruikt door de deelnemende ploegen om te wennen aan de zaalcompetitie. Want zoals iedereen wel weet heeft korfbal twee competities door elkaar lopen. De veldcompetitie die loopt van september tot eind oktober en van maart tot juni en in de tussenliggende periode spelen alle verenigingen de zaalcompetitie. De HKD is dus een prachtige voorbereiding voor al die ploegen die meedoen aan dit evenement want in een week spelen ze dan zeker 5 wedstrijden en mogelijk ook nog de finale op vrijdagavond. Dit jaar gaat het dan ook weer om het officieuze kampioenschap van Haarlem.

En omdat dit evenement zich de afgelopen 4 jaar bewezen heeft was de deelnamelijst alweer vroeg vol met 16 seniorenploegen en 12 junioren teams. Ze spelen hun wedstrijden in week 44 (29 oktober – 2november) in de Kennemer Sporthal vanaf 19.00 uur. Dit jaar is er op vrijdag echt een finale avond ingesteld voor zowel de senioren als de junioren en tussen die twee wedstrijden in heeft de organisatie een wedstrijd uit de korfballeague (het hoogste niveau in Nederland) kunnen vastzetten.Deze wedstrijd wordt gespeeld tussen de juniorenfinale en seniorenfinale in en de twee topploegen zijn Koog Zaandijk uit……Koog Zaandijk en TOP uit Sassenheim. Twee echte toppers (bij Koog Zaandijk) internationals Tim Bakker en Rick Voorneveld (deze zijn echter in Brno i.v.m. het WK) en international onder de 23 jaar Elisa Fennema en Rosemarie Rosenbeek en oud international Chris Kaper in de gelederen en bij TOP spelen international Leon Braunstahl en international onder de 21 Bregtje van Drongelen alsmede het aanstormende jeugdtalent Paul Anholts. Uiteraard is ook Kees Pieters weer van de partij en daar zijn we weer reuze trots op. Kees is eigenlijk niet meer weg te denken bij de Haarlemse Korfbal Dagen en wie weet krijgen we er nog wel een topper bij uit de League. Overigens zijn op alle avonden de wedstrijden gratis te bezoeken maar opvrijdag 2 november, de finaleavond met daartussen deze topwedstrijd, wordt er een kleine entree geheven om de kosten iets te dekken. Zo lijkt het of Haarlem weer een leuk en bruisend sportevenement binnen zijn poorten heeft. Mocht het namelijk aanslaan bij de topverenigingen om hier hun voorbereiding te kunnen doen, dan sluit de organisatie niet uit dat er volgend jaar meer topploegen zich aanmelden. Voor de leken onder de lezers gaat het dan bv. over vroeger Ons Eibernest maar tegenwoordig zijn dat PKC, Dalto, Blauw Wit of Die Haghe. Eerst maar eens de aankomende Haarlemse Korfbal Dagen afwachten en daar kan u als toeschouwer een handje bij helpen door eens echt topsport te komen bekijken tijdens deze 5e week.

Graag tot ziens in het Kennemer Sport Centre aan de Randweg.

http://www.haarlemsekorfbaldagen.nl

Elke avond van 29 oktober tot 2 november vanaf 19.00 uur

Share