Club nieuws archief

TOP Sassenheim - nieuws archief

Filter
 • TOP/LITTA sluit seizoen af met winst

  Een moeilijk seizoen werd afgesloten in De Korf met een overwinning op Dalto/Klaverblad verzekeringen. Een overwinning die geen invloed meer had op de ranglijst, maar die wel belangrijk was voor de club en het team. In een mooie ambiance met veel supporters en publiek liet TOP zien wel degelijk te kunnen strijden en voor elkaar te willen spelen. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte TOP in de tweede helft het verschil en won verdiend. Een overwinning die wel belangrijk was voor het goede gevoel richting de tweede helft van het veld. Want daar moeten nog punten worden gepakt.

 • Ondanks eindsprint net niet

  Na het fluitsignaal kwam KCC het best uit de startblokken, na 5 minuten keek TOP al tegen een 0-4 achterstand aan. TOP kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg verdedigend de wedstrijd onder controle. Het zelf scoren echter bleek, zoals de laatste weken vaker gezien kon worden, weer moeizaam. Daarbij had TOP ook gewoon pech, vrije kansen werden feilloos benut door KCC, maar bij TOP rolden de ballen uit de korf of raakten helemaal geen korf. Met een ruststand van 9-12 was nog van alles mogelijk. De tweede helft hetzelfde beeld, waarin KCC tot 13-20 kon uitlopen. Met een eindsprint kwam TOP uiteindelijk nog heel dichtbij, maar was de tijd te kort om nog minimaal een punt uit de wedstrijd te slepen. Eindstand 20-21. 

 • Aandacht voor Oekraïne

  Onder de voorzitters van de Korfbal League clubs is het besluit genomen om tijdens de KL wedstrijden van vandaag 5 maart stil te staan bij de slachtoffers van de  vreselijke oorlog in Oekraïne. We zullen hiervoor op gepaste wijze aandacht vragen rondom de wedstrijd en via de livestream. Bij TOP/LITTA wordt daarnaast een collecte gehouden voor Giro 555. Je kunt natuurlijk ook zelf direct een bijdrage overmaken naar dit goede doel.  

  Namens het bestuur

  Ruud Westerbeek

 • Tickets TOP/LITTA - KCC/CK Kozijnen

  A.s. zaterdag spelen we de kraker tegen de directe concurrent voor de derde plaats, KCC/CK Kozijnen, beide teams staan op 6 punten in de degradatie poule. Om nog aanspraak te maken voor meer zal er door onze helden en heldinnen punten gepakt moeten worden. En waarom eigenlijk niet gewoon tegen KCC. De verkoop van toegangsbewijzen vindt alsvanouds gewoon plaats bij de kassa aan de zaal. Laten we er een TOP avondje van maken.

 • TOP/LITTA verliest belangrijk duel

  In wat een sleutelduel werd genoemd voor zowel TOP als Dalto is het TOP niet gelukt om de punten mee naar Sassenheim te nemen. In een wedstrijd waarin TOP stijf van de zenuwen leek te staan en maar liefst vier strafworpen miste, vocht het nog puntloze Dalto voor de laatste kans.

 • Ga jij mee naar Driebergen ?

  Zaterdag a.s. de belangrijke wedstrijd (zijn ze dat op dit moment niet allemaal, alle punten tellen) tegen Dalto uit. Afgelopen zaterdag ging het net mis, dus we moeten aan de bak. Er is voor 50 TOP supporters een plekje gereserveerd. Daarom wel verplicht vooraf aanmelden. KL management laat in de loop van deze week weten wie de gelukkigen zullen zijn.

 • TOP/LITTA start met nipt verlies

  TOP/LITTA is de spannende tweede fase van de Korfbal League gestart met een nipt verlies tegen Blauw-Wit. In een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd met weinig doelpunten, veel slordigheden en vooral veel spanning wist Blauw-Wit in het laatste deel van de wedstrijd naar vier doelpunten verschil uit te lopen. TOP zette nog een hele knappe eindsprint in, maar de tijd was te kort. Met een 17-18 eindstand verloor TOP deze eerste wedstrijd in de degradatiepoule.

 • Meld je aan voor TOPKamp 2022

  Beste jongens en meiden, het duurt nog een tijdje maar dan is het zomervakantie en dat betekent dat we in de eerste week van die vakantie van 9 t/m 16 juli 2021 weer op TOPkamp gaan. TOPkamp is een leuke afsluiting van dit bijzondere korfbalseizoen. We gaan dan met een groep van zo’n 130 mensen een weekje weg. Alle kinderen die dit seizoen in een E, D, C of B-team spelen kunnen mee.

 • Arjen van Nieuwenhuijzen interim trainer/coach van TOP/LITTA 2

  Nadat de trainers/coaches van TOP/LITTA 2 Ewoud van der Kooij en Alfred Lambooij eerder deze week hebben aangegeven het huidige seizoen niet af te maken, zijn het bestuur en de TC-Topsport verheugd bekend te kunnen maken, dat Arjen van Nieuwenhuijzen bereid is gevonden om het seizoen af te maken als trainer/coach van TOP/LITTA 2.

 • Tickets TOP/LITTA - Blauw-Wit (A)

  A.s. zaterdag gaan we voor de wedstrijd tegen Blauw-Wit (A) als vanouds terug naar de verkoop van toegangsbewijzen aan de kassa. Vooraf reserveren van tickets is dan ook niet meer nodig. 

   

 • Leon Braunstahl terug als trainer/coach TOP/LITTA 1

  Na de berichtgeving van afgelopen donderdag hebben het bestuur en TC-Topsport Leon Braunstahl bereid gevonden het seizoen als trainer/coach van TOP/LITTA 1 af te maken. Leon keert - na een eerdere periode als assistent en afgelopen seizoen als hoofdcoach - terug bij TOP/LITTA. 

 • TOP/LITTA beëindigt per direct samenwerking met Marco Swikker en Timon Zuurmond

  TOP heeft besloten de samenwerking met Marco Swikker en Timon Zuurmond als trainers/coaches van TOP/LITTA 1 per direct stop te zetten. Beiden zijn bezig aan hun eerste seizoen als eindverantwoordelijke voor TOP/LITTA 1.

 • TOP haalt het net niet

  Het had een hele mooie avond kunnen worden in De Korf. Voor het eerst mocht er weer thuispubliek aanwezig zijn en bij winst op DOS’46 zou een plek in de kampioenspoule en daarmee handhaving een feit zijn. Helaas kon het aanwezige publiek dat luidkeels aanwezig was TOP/LITTA niet helpen aan een overwinning. TOP speelde verdedigend een hele goede wedstrijd maar had teveel moeite om tot scoren te komen. De teller stopte bij 17-17 en dat was niet voldoende. De teleurstelling was enorm groot, want nu moet TOP zich in een zware degradatiepoule waarin drie ploegen rechtstreeks degraderen zien te handhaven.

 • Toegangreservering TOP/LITTA 1 – DOS’46 1

  Aankomende zaterdag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. En goed nieuws: we mogen weer publiek ontvangen tijdens de wedstrijd. Voor binnensportlocaties geldt helaas niet 1/3e capaciteit zoals bij voetbalstadions wat betekent dat we nog steeds 1,5m afstand moeten houden op de tribune. Hierdoor zijn we genoodzaakt te werken met een lijst van reserveringen op naam tijdens de wedstrijd van TOP/LITTA 1 – DOS’46 1. Voor de wedstrijd van TOP/LITTA 2 is reserveren niet nodig, daar geldt VOL=VOL.

 • Mooie week voor TOP/LITTA

  TOP/LITTA lijkt de opgaande lijn te pakken te hebben. Vorige week nog werd koploper PKC het vuur aan de schenen gelegd met een nipt verlies. Ook nummer 2 DVO moest er afgelopen dinsdag aan geloven en een punt aan TOP laten. Daardoor heeft TOP nog kans om in de kampioenspoule te gaan spelen, maar moeten in ieder geval de laatste twee wedstrijden gewonnen worden, te beginnen met het nog puntloze Oost-Arnhem. TOP liet er geen twijfel over bestaan dat deze wedstrijd gewonnen zou gaan worden.

 • TOP/LITTA - DOS'46 met publiek

  De strijd voor de derde plaats en daardoor plaatsing in de finale poule is volop losgebarsten. TOP moest winnen van Oost-Arnhem om de twee o zo belangrijke punten mee naar huis te kunnen nemen. En dat deden onze helden, en hoe. Het kwaliteitsverschil al snel duidelijk, de eindstand uiteindelijk 13-27 voor TOP.

 • TOP/LITTA pakt punt op inzet

  Het werd een mooie doordeweekse avond in Sassenheim. Voor het laatst zonder publiek, want op bijna hetzelfde moment werd bekend gemaakt dat er weer publiek is toegestaan bij de wedstrijden. Een mooi bericht en wat daarop volgde was nog mooier. Want wat een wedstrijd zette TOP op de mat. Voor iedere kijker werd het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Want ook DVO, de ongeslagen koploper met het hoogste schotpercentage maakte er een echte wedstrijd van. Na een 16-16 ruststand werden aan het eind ook de punten gedeeld. Een hele doelpuntrijke eindstand van maar liefst 29-29, een reclame voor het korfbal.

 • TOP - PKC spannend tot aan de laatste minuten

  Een tactische aanpassing van de speelwijze van TOP/LITTA zorgde voor een geheel andere maar wel spannende wedstrijd tussen TOP en PKC. Lang ging het gelijk op. Het slotakkoord was echter toch voor PKC/VERTOM.  Eindstand 14-17. 

 • Geen publiek...Wel TOP-LIVE

  Bij de oefenwedstrijden vandaag is de media ploeg aanwezig, dus helaas nog niet op de tribune, maar wel te volgen. Vanaf 10.00 uur alleen de wedstrijden in de Korf.

 • Zaalcompetitie: scenario in geval van versoepelingen

  Het KNKV heeft goede hoop dat het kabinet dinsdag 25 januari of snel daarna versoepelingen voor de sport aankondigt, die het mogelijk maken dat in alle klassen de zaalcompetitie – op een veilige manier – kan worden opgestart. 

  Lees hier verder op de knkv website

 • We mogen weer!

  We mogen weer binnen trainen. We mogen weer onderlinge wedstrijden spelen. Voor komende zaterdag 22 januari is er een programma van onderlinge wedstrijden gemaakt, die gespeeld gaan worden in De Korf en De Wasbeek.

 • We - ook senioren - mogen weer naar binnen en weer dubbelen

  De persconferentie van 14 januari bracht toch wel weer goed nieuws. Ook de senioren met een CTB mogen weer trainen en onderling spelen. Tennis mag weer dubbelen. Er gelden geen eindtijden meer.

 • Op voorhand duidelijkheid: zaterdag geen binnenprogramma voor TOP/LITTA

  Als TOP/LITTA lezen we ook berichten over de mogelijke versoepelingen voor binnensport vanaf zaterdag 15 januari. Omdat we pas vrijdagavond horen of, en zo ja, onder welke voorwaarden er weer het een en ander binnen mag, hebben we op voorhand besloten om ons aanstaande zaterdag 15 januari te beperken tot het buitenprogramma zoals dat ook op de website staat. Veelal worden een of enkele dagen na de persconferentie de protocollen van NOC*NSF bijgewerkt. Zodra er duidelijk is wat er mag, welke voorwaarden gelden en hoe we daaraan kunnen voldoen, publiceren we dit op de website. 

 • Programma komende zaterdag 15 januari

  Afgelopen zaterdag is er hard gewerkt. Met grote inzet en veel plezier is het korfbal weer opgestart. Wat koud en af en toe wat regen, maar we zijn blij met een mooie opkomst. Komende zaterdag is er een zelfde opzet. Op de zaterdag zelf zullen we wat meer richting korfbalwedstrijden gaan met wie er is. Nogmaals het is vrijblijvend.

 • Start Oldstars Walking Korfball bij TOP

   

  Zoals voorzitter Ruud Westerbeek al in zijn nieuwjaarstoespraak aangaf, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de introductie van OldStars Walking Korfball bij TOP. Het project heeft noodgedwongen vanwege corona ruim een jaar in de kast gelegen, want in 2020 werd het plan reeds bekroond als beste idee van Teylingen. In de hoop dat 2022 weer meer mogelijkheden voor ons allemaal biedt, is er een commissie benoemd, die de kar gaat trekken.