Club nieuws archief

TOP Sassenheim - nieuws archief

Filter
 • Steun TOP met jouw klantenkaart bij de Vomar

  Doe jij (of doen je ouders) boodschappen bij de Vomar, dan kun je heel eenvoudig de kas van TOP spekken. Dat doe je door jouw Klant-is-Koning kaart te koppelen aan TOP en jouw kaart te laten scannen bij de kassa als je boodschappen doet. Het kost jou niets, want Vomar maakt elk kwartaal 0,5%* van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde Klant-is-Koning kaarten over aan onze club.

 • Zomeravond korfbal

  Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, is er de mogelijkheid om de dinsdagavonden lekker te blijven korfballen. Tussen 19.00 en 21.00 uur is er de mogelijkheid om een balletje te komen schieten en bij voldoende animo wellicht ook partijvorm. Er zal altijd een trainer aanwezig zijn.

  Iedereen is welkom, geen aanmelding nodig.

  Heb je zin om lekker te blijven schieten of gewoon voor de gezelligheid, kom langs op de dinsdagavond(en).

  Kantine zal wel gesloten zijn.

  TC Jeugd

  Hoofd Opleidingen

 • TOP Jeugdtoernooi 2022

  Het 18e jeugdtoernooi staat op het programma en wel op zaterdag 3 september van 10.00 tot 15.00 uur.

  KVS, KZ en Groen Geel komen met hun jeugdselectieteams op bezoek. Dat betekent dat we wederom gaan spelen met de: B1, B2, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1 en F2. 

  Zoals elk jaar zoeken we een aantal scheidsrechters die 3 wedstrijdjes willen fluiten. Je kan je opgeven door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., geef daarbij aan of je vroeg of laat wilt fluiten en welk niveau.

   

  Fijne zomer!

 • TOP/LITTA C2 naar het eindtoernooi 1e klasse

  Het kampioenschap van de C2 van afgelopen maandag betekent dat zij zich hebben geplaatst voor het nationale eindtoernooi C-jeugd 1e klasse op zaterdag 25 juni, waar zij zich mogen gaan meten met de andere poulewinnaars. Een prestatie van formaat!

  Dit toernooi wordt gespeeld bij CKC Rheko in Rheden en op dit toernooi heeft onze C2 uitsluitend C1-teams als tegenstanders. Dit betekent dus dat onze C2 nu al de beste C2 van Nederland is :) Genoeg reden dus om de C2 achterna te reizen en ze aan te moedigen. De C2 zou het heel leuk vinden als er veel supporters mee gaan.

   

  Helaas, er zijn geen bussen beschikbaar, dus iedereen zal op eigen gelegenheid naar Rheden moeten komen.  

   

 • Kampioenskansen a.s. zaterdag

  Nadat afgelopen week TOP/LITTA A1, TOP/LITTA C2, TOP/LITTA E4 en TOP/LITTA E5 kampioen zijn geworden, kunnen a.s. zaterdag er nog 6 teams kampioen worden.

   

  Om 15.30 speelt TOP/LITTA 8 thuis tegen Fluks 3. Een gelijkspel is voldoende voor een kampioenschap. Uit werd er met 15-13 verloren.

  In Rijnsburg speelt TOP/LITTA A4 om 11.00 uur tegen Madjoe A2. Er moet worden gewonnen voor het kampioenschap. Bij een andere uitslag is het afwachten wat medekoploper Pernix A2 heeft gedaan. Thuis werd met 23-7 gewonnen.

  Tegen Kios A3 speelt TOP/LITTA A6  om 13.30 uur voor het kampioenschap. Thuis werd er met 15-8 verloren, tijd dus voor revanche.

  TOP/LITTA B2 speelt om 11.30 uit bi Haarlem B1. Er moet worden geworden. Bij een andere uitslag is afwachten wat concurrent Madjoe B1 heeft gedaan. Thuis werd er met 12-8 gewonnen. 

  Het kampioenschap is voor TOP/LITTA D5 al binnen. Ze spelen om 10.00 uur uit bij Tempo D3. Thuis werd er met 13-4 gewonnen.

  Uit bij KZ/Thermo4U E1 speelt om TOP/LITTA E1 om 11.00 uur haar kampioenswedstrijd.  Bij minimaal een gelijk is het kampioenschap binnen. Eerder werd er thuis met 18-12 gewonnen.

  TOP/LITTA  A1 tot slot speelt zaterdag om 17.00 uurde halve finale tegen DOS'46 A1. De winnaar plaatst zich voor de finale van het landskampioenschap.

   

 • Bijna einde seizoen

  Het einde van dit lange seizoen nadert. Aanstaande zaterdag zijn de laatste competitiewedstrijden, waarna de reguliere competitie eindigt. Alleen de A1 heeft nog een kans op een verlenging. Aanstaande zaterdag om 17 uur spelen zij de kruisfinale tegen DOS ’46 A1 op ons eigen veld aan de Sportdreef. Inzet is een plek in de juniorenfinale de week daarop. Komt allen de A1 aanmoedigen en naar een overwinning schreeuwen!

 • TOP/LITTA A1 onderweg naar de dubbel ...

  TOP/LITTA A1 speelde afgelopen donderdag in Capelle tegen KCC/CK Kozijnen A1 en zaterdag thuis tegen Fortuna/Delta Logistiek A1.  Het was donderdag nog even spannend, maar onze A1 wist te winnen met 16-18, waardoor de play-offs voor het landskampioenschap al zeker gesteld werden. Zaterdag wachtte nog de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek A1. Ook die werd gewonnen met 20-17, waardoor onze A1 in de reguliere competitie AHKB op de eerste plaats is geëindigd. Alvast gefeliciteerd aan team en begeleiding.

  De play-off staat nu gepland op 18 juni, thuis tegen DOS’46 A1 om 17.00 uur. Kom allemaal. 

 • Feestelijke afsluiting op 18 juni

  Op zaterdag 18 juni worden door de meeste TOPpers de laatste wedstrijden gespeeld en willen we het korfbalseizoen feestelijk afsluiten! Daarom zal er die dag vanaf ongeveer 10 uur een springkussen staan, waar de kinderen gebruik van mogen maken. De vraag aan ouders is om zelf het springkussen in de gaten te houden wanneer je kind(eren) er gebruik van maakt.

  Daarnaast sluiten we het seizoen ook af met wat lekkers. Alle teams (zowel de uit- als thuisspelende teams) krijgen 2 muntjes per kind; deze krijgen ze via hun coaches. Hiervoor kunnen zij een lekker ijsje halen en een bakje popcorn. Komt dus allen en geniet van de gezelligheid met elkaar!

  Groetjes van de ACJ 

 • Komend weekend 1e kampioenschappen voorjaarscompetitie mogelijk

  TOP/LITTA A1 speelt donderdag 9 juni om 20.00 uur in Capelle tegen KCC A1 en zaterdag om 14.00 uur thuis tegen Fortuna A1. Bij een overwinning op KCC zijn de kruisfinales voor het landskampioenschap op het veld behaald. Als er ook van Fortuna wordt gewonnen spelen ze de kruisfinales thuis. Eerder dit seizoen werd er met 16-11 gewonnen van KCC en met 17-15 van Fortuna.

   

  Zaterdag 11 Juni

  TOP/LITTA E4 speelt om 10.00 uur thuis tegen VZOD E1. Bij een minimaal een gelijkspel is het kampioenschap binnen. Uit werd er met 18-10 gewonnen.

  In Noordwijk om 11.30 uur speelt TOP/LITTA E5 tegen Fluks E2. Een gelijkspel is genoeg voor het kampioenschap. Thuis werd er met 7-7 gelijk gespeeld. 

  Om 10.00uur speelt TOP/LITTA F4 in Nieuw Vennep tegen Kios F2. Bij winst is het kampioenschap een feit. Eerder dit seizoen werd er met 11-3 verloren, tijd dus voor revanche.

   

  Maandag 13 juni

  Om 19.00 uur speelt TOP/LITTA C2 thuis tegen KZ Danaiden C2. Bij winst is het kampioenschap binnen. De 1e wedstrijd werd met 5-4 gewonnen.

   

  TOPpers veel succes.

   

 • Pinkstertoernooi bij Tempo

  Nog een week, dan is het zover. Met alle jeugd (en een aantal senioren) gaan we naar het Pinkstertoernooi bij Tempo in Alphen aan den Rijn. Hieronder alle belangrijke informatie om deze dag goed te laten verlopen.

 • Wijziging datum trainersbijeenkomst

  De trainersbijeenkomst van dinsdag 31 mei is verplaatst naar 7 juni.  Verder blijft de invulling van de avond hetzelfde.

  Er zullen twee ronden plaats vinden,  de eerste van 18.00 - 19.00 uur, de tweede tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Ploegen die langer trainen kunnen daarna nog verder trainen met de eigen trainers. We gaan in de praktijk aan de slag, waarbij we de trainers meenemen in de opbouw van de nieuwe methode.   Met de nieuwe datum hopen we veel trainers tegemoet te komen en verwachten we dan ook een mooie opkomst. Trainers worden 10 minuten voor het begin van de bijeenkomst verwacht.

   

  Tot 7 juni,

  TC Jeugd Hoofd Opleidingen

  Lisette, Sten, Wibout

 • 11 juni ook lasergamen voor A-teams

  Speel je in de A? Geef je dan op voor een potje lasergamen op 11 juni in De Korf. Je strijd in (2x) twee teams tegen elkaar en eet na het lasergamen met z'n allen een patatje+snack in de kantine boven. 

 • 31 mei TOP/LITTA trainersbijeenkomst

  Langs de lijn wordt het regelmatig geroepen door coaches: “loop vrij”. Een belangrijk aspect in het korfbal maar tegelijk lastig omdat spelers vaak niet goed weten hoe ze dat moeten doen. Daar gaan wij bij helpen! Op dinsdag 31 mei is er een trainersbijeenkomst. Hierbij gaan we in de praktijk aan de slag met de B, C en D teams die dan trainen. Allemaal tegelijk op veld 3.

 • Zit je in B, C of D ?

  Kom dan op 11 juni a.s. lasergamen in De Korf !! Daar strijd je in twee teams tegen elkaar op een lasergame parcours in het (bijna) donker. Ook leuk: je eet na het lasergamen een patatje+snack.

 • Verschillende TOPpers in RTC West U17/19

  Afgelopen tijd zijn de selecties geweest voor RTC < 19 en RTC < 17. De volgende toppers zijn geselecteerd:

   

  Dominique Drost Tamar van der Vaart
  Maaike Ravensbergen Hoite Bakker
  Senna Klingenberg Tom van der Willik
  Bart v.d. Willik Bas van der Zaag
  Fleur Boeren  

   

  Iedereen gefeliciteerd en heel veel succes de komende maanden met de trainingen en toernooien.

 • Eindexamens in Sporthal De Korf

  Vanaf 11 t/m 26 mei vinden de eindexamens van het Rijnlands Lyceum Sassenheim plaats in sporthal De Korf. Wij verzoeken iedereen om overdag rondom de sporthal stilte in acht te nemen. De herenkleedkamers van TOP mogen pas na 18.00 uur gebruikt worden.

  Bij voorbaat dank voor jullie medewerking.

 • Maayke Brouwer vertrekt bij TOP/LITTA

  Afgelopen weekend na de competitiewedstrijd tegen AW/DTV heeft Maayke Brouwer de TC Topsport en het bestuur van TOP/LITTA laten weten aan haar laatste seizoen in Sassenheim bezig te zijn. Maayke (26) maakt komend seizoen, net zoals haar zus Barbara eerder bekend maakte, de overstap naar DVO/Accountor. TOP/LITTA had Maayke, die vier jaar geleden op haar 22e bij TOP kwam spelen en zich sindsdien als speelster heeft ontwikkeld tot een vaste waarde van het eerste team, graag behouden. 
   
  Maayke over haar keuze: ““Ik heb hele fijne en leuke jaren bij TOP gehad. Genoten van deze mooie club, de fijne mensen en de kansen die TOP mij gegeven heeft. Ik heb me altijd heel welkom en thuis gevoeld en daarvoor ben ik iedereen heel dankbaar. Nu is het tijd voor een ander en nieuw hoofdstuk, maar jullie zullen mij zeker langs de lijn treffen! Uit het oog maar niet uit het hart.”
   
  Maayke veel succes bij DVO/Accountor en we hopen je nog regelmatig bij TOP/LITTA te zien!
 • Fruit in de basis bij jeugdteams - 2e helft veld

  In vervolg op de zaal en na een aantal weken meivakantie gaan we ook tweede helft veld weer door met ‘fruit in de basis’ voor de jeugdteams. Het fruit is elke zaterdag voor twee teams die thuis spelen. Door Corona is het schema in de zaal wat op zijn kop gezet. We hebben de teams gekozen die nog geen twee keer in het schema hebben gestaan.

 • Barbara Brouwer maakt overstap naar DVO/Accountor

  Bestuur en TC Topsport van TOP/LITTA maken hierbij bekend, dat Barbara Brouwer (29) komend seizoen de overstap naar DVO/Accountor maakt. TOP/LITTA had haar aanvoerster graag behouden. Haar kwaliteiten en drive passen, gecombineerd met onze jeugdige selectie, goed bij de nieuwe plannen van de club voor de toekomst. Dit is helaas niet gelukt, omdat de ambitie van Barbara om korfbal op het allerhoogste niveau te spelen groot is.

 • Op tijd opzeggen ?

  We hopen natuurlijk dat iedere TOP korfballer/ster lid blijft, maar mocht dit toch niet zo zijn laat het dan op tijd weten. Ook als je je lidmaatschap wilt wijzigen. Doe dit wel vóór 31 mei, indien je na 31 mei opzegt, dan worden de kosten van het (bonds-) lidmaatschap voor het nieuwe seizoen al doorberekend. Klik hier voor het formulier. Twijfel je nog? Neem dan contact op met Barbara Romsom. Dit kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-47121059.

   

   

   

 • 7 mei Clinic door Nederlands kampioen TOP/LITTA A1

  Zoals het jullie waarschijnlijk niet ontgaan is, wonnen wij kort geleden de zaalfinale in Ahoy! Wij hebben genoten van alle steun en support die we van jullie hebben gekregen. Om jullie te bedanken gaan wij daarom een clinic geven.

 • De beste Tete a Tete jeugd verkopers 2022

  Het zit er weer op, wat zijn er veel Tete a Tete potjes en schalen verkocht. Niet alleen via TOP/LITTA maar ook heel veel via de scholen in Sassenheim, Lisse, Hillegom en Delft. Gelukkig hebben ook weer een aantal jeugdige verkopers van TOP hun best gedaan, drie leden staken er qua aantallen ver bovenuit en hebben alle drie een waardebon van L.J. Sport gewonnen. 

  De beste verkopers dit jaar zijn geworden:

  Maud Klunder (132 potjes)

  Daan en Lotte Wilbrink (112 potjes)

  Ilse van der Horst (75 potjes)

  Bedankt voor jullie inzet en van harte gefeliciteerd, de bonnen komen naar je toe.

  Ruud Westerbeek

 • Club van 100 Schoolkorfbal 2022

  Op zaterdag 4 juni aanstaande is het jaarlijkse TOP schoolkorfbaltoernooi, dit jaar gesponsord door de Club van 100. We zouden het erg leuk vinden als uw kind ook mee doet.  Heeft uw kind op 4 juni nog geen plannen en vindt hij of zij het ook leuk om samen met de klasgenoten actief bezig te zijn, geef hem of haar dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk zondag 22 mei. 

 • TOP/LITTA A1 landskampioen, 3 en 4 gehandhaafd, B1 toch in Hoofdklasse

  Zaterdag 16 april was nog een belangrijke korfbalzaterdag. Om 10.00 uur lukte het de B1 in De Korf helaas niet tegen SFK en maar mag komend seizoen toch uitkomen in de Hoofdklasse. TOP/LITTA 3 wist even later in Driebergen wel het verlies van een week eerder goed te maken en handhaafde in de Reserve Overgangsklasse. Na een ruime voorsprong volstond voor TOP/LITTA 4 een klein verlies tegen KVS om te handhaven in diezelfde Reserve Overgangsklasse. 

  Ondertussen was TOP/LITTA A1 ook al op ons complex aanwezig voor hun grote dag. Tegen 11 uur werd de spelersbus door heel veel toppers uitgezwaaid. Na een snelle 0-4 voorsprong werd het even later weer 4-4. Een volgende voorsprong van 5-8 werd was bij rust weer minimaal 7-8. Na rust was de eerste score van TOP/LITTA A1 maar daarna ontstond toch de eerste achterstand van twee doelpunten 11-9 en 12-10. Negen minuten voor tijd kwam toch de gelijkmaker weer, gevolgd door de 12-13 voorsprong en na 13-13 weer 13-14. Via 13-15 en 14-16 werd het 14-19 met nog 3 minuten te spelen. Met 15-19 was het LANDKAMPIOENSCHAP een feit.

  Met een prachtige huldiging in Ahoy, een mooi onthaal van de spelersbus bij TOP, de nodige toespraken in de kantine en een mooi aansluitend feest, was het een prachtige dag voor TOP/LITTA A1.  

 • Zaterdag Livestream in de kantine, eten en aansluitend feest

  Voor diegenen die niet naar Ahoy gaan: we zetten de livestream in de kantine op de grote schermen aan. Kom dus van je eigen bank en naar de kantine. Wel zo gezellig. De finale begint om 14:00 uur.

  Tussen ca. 17:00 en 22.00 uur is de keuken open, wel met een beperkt assortiment.

  Na terugkomst (rond 19:15) wordt de A1 feestelijk onthaald en gehuldigd. Aansluitend zal dan het TOPfeest losbarsten tot 01:00 uur.

  We hebben een buiten(bier)tap, waar geen pinautomaat aanwezig is. Betalen kan alleen met muntjes, die tussen 19.00 & 21.00 uur te verkrijgen zijn.

   

  Je kan uiteraard ook nog een beetje eerder op de dag komen om nog meer toppers aan te moedigen:

  10.00 uur speelt onze B1 de wedstrijd voor handhaving tegen SKF B1
  11.05 uur speelt ons 4e de wedstrijd voor handhaving tegen KVS/Maritiem 3

   

  Tot zaterdag


  NIX18 en geen eigen drank op ons complex.