Korfballen bij TOP

Korfballen bij TOP

TOP staat voor Tot Ons Plezier. Prestatie, Passie en Plezier is ons motto.
TOP is een grote vereniging waar gezelligheid en ontspanning minstens zo belangrijk zijn als prestaties. Bij ons vind je een mix van prestatiegerichte korfballers, recreatiekorfballers en buitentennissers. Vanaf 2 ½ jaar kun je terecht bij TOP om sportief bezig te zijn. Voor de jongsten kan er gekorfbald worden bij de Pukkies en vanaf 4 jaar bij de Kangoeroes. Vanaf 6 jaar kan er in competitieverband worden gekorfbald.

 

 

Korfbal


Korfballers die aan de competitie deelnemen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen. Jaarlijks worden er nieuwe teams samengesteld. De definitieve teamindelingen worden in juni of eind augustus bekend gemaakt. De seizoenen lopen van 1 juli tot en met 30 juni. De competitie start ongeveer eind augustus. Ieder team heeft een contactouder die helpt bij een goede communicatie tussen de diverse commissies en de leden. In de zomer wordt deze taak verzorgd door de coördinator van de contactouders of Technische commissie-jeugd (TC-Jeugd). Ze zijn te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Leeftijdsindeling

 

Korfballers die aan de competitie deelnemen zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen. De peildatum hiervoor is 1 januari (net als bij de basisscholen) lopende het nieuwe seizoen. De seizoenen lopen van 1 juli tot en met 30 juni. De competitie start ongeveer eind augustus.

 

 

Korfbaltrainingen


De veldtrainingen en wedstrijden vinden plaats op ons sportcomplex aan de Sportdreef in Sassenheim. In de zaal vinden de trainingen plaats in de sporthallen “De Korf” en “De Wasbeek”. Dit houdt in dat er in het veld- en zaalseizoen verschillende trainingstijden en –dagen zijn. De trainingen worden gehouden op een doordeweekse dag. Afhankelijk van het team is dat een of twee keer per week. De trainingen worden verzorgd door leden van TOP die veelal zelf ook korfbal spelen (of gespeeld hebben). De trainers en leiders worden zo goed mogelijk begeleid door ervaren trainers. Omdat TOP vaak aangewezen is op jonge trainers, kan er aan ouders gevraagd worden om deze te ondersteunen.

In juni worden de voorlopige trainingstijden op deze website bekend gemaakt. Daarna gaan er veel mensen met vakantie en gebeurt er tot halverwege augustus niet zoveel. De trainingen starten halverwege augustus weer. Wanneer de schoolroosters bekend zijn wordt het definitieve trainingsschema gemaakt. Dit schema geldt voor het veldseizoen. Na de herfstvakantie wordt er in de zaal gekorfbald en dan wordt er weer een nieuw trainingsschema gemaakt. Het kan zijn dat de teams op een andere dag gaan trainen, omdat het door de beschikbare zaalruimte veel meer passen en meten is om een schema te maken.

De Kangoeroes nemen niet deel aan de competitie maar trainen iedere zaterdagochtend om 10.00 uur. Ook spelen ze regelmatig een wedstrijd of doen mee aan een spelletjesdag. De Kangoeroes zijn jongens en meisjes van 4 en 5 jaar, die op een speelse manier kennis maken met de korfbalsport. 

De Pukkietraining is voor kinderen vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar. Samen met hun vader, moeder, opa, oma of andere volwassenen spelen zij spelletjes met en zonder bal. Dit is waarschijnlijk om de week op zaterdagochtend van 10 tot 10.45 uur.

 

 

Proeftrainingen

Kom een keer meetrainen op proef.  Als je twijfelt of korfballen iets voor jou is kun je meedoen met de proeftrainingen bij TOP. Je kunt dan zien wat we allemaal doen bij een korfbaltraining en natuurlijk doe je gelijk ook mee. Misschien heb je wel talent!

 

Je bent ouder dan 6 jaar...

Wordt je voor 1 januari nog 7 of ben je ouder en wil je komen meetrainen met een team van TOP dan nodigt iemand van de Technische commissie Jeugd (TC-Jeugd) je graag een keer uit voor een of meerdere trainingen bij een team uit jouw leeftijdsgroep.  Hiervoor kun je mailen naar de TC-jeugd (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  of bellen naar een van de leden van deze commissie. Vermeld in een e-mail in ieder geval je naam, je geboortedatum, je telefoonnummer en natuurlijk of je vriendjes of vriendinnetjes hebt die al lid zijn en waarbij je graag mee wilt trainen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om af te spreken wanneer je mee kunt doen.

 

Je bent 4, 5 of 6 jaar...

 

 

Ben je voor 1 januari nog geen 7, maar wel minimaal 4 jaar dan kun je iedere zaterdagochtend tussen 10 en 11 uur zonder aanmelding aansluiten bij de zogenaamde Kangoeroe Klup. De Kangoeroes zijn kinderen van 4 t/m 6 jaar die iedere zaterdag een keertje trainen. Met allerlei leuke oefeningen leren zij spelenderwijs al een beetje korfballen. Voor vragen kun je contact opnemen met de coördinator van de Kangoeroe Klub of natuurlijk gewoon op de genoemde tijd langs komen bij de training op het TOP complex.

 

Kledingfonds/TOP-shop

 

Het wedstrijdshirt van TOP wordt door het kledingfonds beschikbaar gesteld aan alle leden. Hiervoor wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd, die via de kosten van het lidmaatschap wordt verrekend. Het wedstrijdtenue van TOP bestaat uit een wit shirt met een verticale rode baan in het midden, een zwart broekje voor de jongens en een zwart rokje voor de meisjes en witte sokken. De shirts worden per team na iedere wedstrijd verzameld en worden per toerbeurt gewassen. Spelers dienen zelf voor een zwart broekje/rokje te zorgen. Dit kan (hoeft niet), net als bijvoorbeeld trainingspakken in de TOP-lijn. L.J. Sport heeft de kleding op voorraad. TOPpers ontvangen korting op vrijwel alle artikelen en de club krijgt ook nog eens een deel. 

 

      

Verder zijn noppenschoenen nodig, (voor kunst- of natuurgras) en gymschoenen (zaal). Er is een verschil tussen noppenschoenen voor natuurgras (“voetbalschoenen”) en noppenschoenen voor kunstgras (“kunstgrasschoenen”, kleinere noppen), maar voor jonge spelers maakt dit niet veel uit. De teams spelen hun thuiswedstrijden op kunstgras. Bij de uitwedstrijden is het afhankelijk van de velden van de tegenstander of er op kunstgras of op natuurgras wordt gespeeld, dit laatste komt steeds minder voor.

Zaalschoenen met zwarte zolen zijn in de meeste zalen verboden. Wat zeker niet mag is je zaalschoenen buiten dragen. De kleding (m.u.v. TOP-shirt) kan ook via een advertentie op de facebook pagina geplaatst of gevonden worden.

 

 

 

 

Verzekering

 

Door TOP is een collectieve ongevallenverzekering afgesloten voor alle aspiranten, pupillen en welpen. Deze verzekering is van kracht tijdens alle verenigingsactiviteiten, dus ook tijdens het vervoer naar een wedstrijd en terug. Voor meer informatie en eventuele schademeldingen kunt u terecht bij: 

 

Ongevallenverzekering FAS

Faber Assurantien
Essenlaan 44a
tel: 0252-241222

 

Vervoersregeling

 

De jeugd speelt de uitwedstrijden van de competitie altijd buiten Sassenheim. Dit kan zijn in Leiden, Noordwijk, maar ook verder weg in bijvoorbeeld Zoetermeer, Den Haag of Amsterdam. Voor het vervoer wordt van de ouders verwacht om zich bij toerbeurt beschikbaar te stellen voor het rijden. Al naar gelang het aantal beschikbare auto’s per team is dit ongeveer 7 keer per jaar. Het vervoersschema hiervoor is in het wedstrijdprogramma opgenomen in een van de laatste kolommen. Er wordt 3 keer per jaar een vervoerschema opgesteld per team. Graag onderling ruilen en ruilingen doorgeven. De (meeste) teams maken een app groep met de ouders, hierdoor is het ruilen over het algemeen zo gedaan. Voordat het vervoersschema gemaakt wordt, kan men aangeven wanneer er niet gereden kan worden, daar wordt dan rekening mee gehouden. Aangeven voor aanvang veldcompetities en zaalcompetitie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verzamelen voor vertrek is altijd in de TOP-kantine, tenzij de coach iets anders heeft afgesproken.

 

Trainingen

 

TOP organiseert voor alle teams die deelnemen aan de korfbalcompetitie trainingen. De meeste teams trainen 1x per week. De hoogste teams 2 of meer keer. De veld trainingen zijn op onze velden aan de Sportdreef. De zaal trainingen vinden plaats In de Wasbeek en de Korf in Sassenheim. Het trainingsschema en de locatie worden op de website gepubliceerd. Uiteraard kun je bij TOP ook alleen komen trainen. Dan wordt in overleg met de Technische (jeugd)commissie besloten met welke groep je kunt mee trainen. Daarnaast is het voor volwassenen altijd mogelijk om mee te trainen bij een van de groepen.

 

Wedstrijden

 

TOP neemt deel aan de korfbalcompetitie van de KNKV district Noordwest. De wedstrijden voor de jeugd zijn in het algemeen op de zaterdagochtend en begin van de middag. Er is een aparte veld- en zaalcompetitie. Hierdoor bestaat het jaar uit 3 gedeelten, te weten 1e helft veld (september-oktober), zaal (november-maart) en 2e helft veld (april-juni). Voor hogere spelende teams loopt de 1e helft veld competitie door na de zaalperiode, lagere spelende teams spelen 3 onafhankelijke competities.

Wedstrijden worden op de www.kvtop.nl bekend gemaakt. Het wedstrijdprogramma staat per week en per team op de website www.kvtop.nl. Het programma kan gedurende het seizoen wijzigen. Het is dus raadzaam elke week te kijken of er wijzigingen zijn, die staan in het geel aangegeven. Er staat in het programma een vertrektijd dat is de tijd dat de spelers aanwezig moeten zijn bij TOP. Dat geldt voor zowel een thuis- als een uitwedstrijd. Daarnaast is in de appstore een KNKV app te downloaden, hierin kan je favoriete team favoriet maken en het programma, de standen en uitslagen zien.

Verhinderd?

Wanneer een speler verhinderd is om een wedstrijd te spelen, dan horen wij dit uiteraard het liefst zo vroeg mogelijk. Dit kun je doen bij betreffende wedstrijdsecretaris, uiterlijk voor woensdagavond 19:00 uur (behalve bij onvoorziene omstandigheden). Dit is om te voorkomen dat teams incompleet in het veld verschijnen. . Ook kan het voorkomen dat onze wedstrijdsecretaris je benadert om in te vallen in een ander team. Zo kunnen we voorkomen dat een team incompleet aan een wedstrijd begint. 

Contactgegevens van de wedstrijdsecretarissen staan op http://www.kvtop.nl en in de welkomsmail.

 

Tennis


Het hele jaar door kan er getennist worden op de velden van TOP. Vanaf de herfstvakantie tot half maart, alle zondagen en in de zomermaanden is er altijd tennisruimte. De andere maanden worden de velden vooral door de korfbal gebruikt. Voor korfballende jeugd tot en met 15 jaar kan er gratis getennist worden, voor ouderen zijn er kortingen op de jaar abonnementen. Meer info vind je hier. Dit moet wel even doorgegeven worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lidmaatschap TOP


Bedenk je dat het lidmaatschap van een vereniging ook enkele verplichtingen met zich mee brengt. Zo wordt van ieder lid verwacht dat hij/zij probeert in goede harmonie met alle andere leden van de vereniging om te gaan. Daarnaast wordt van de leden of ouders van de leden verwacht dat zij het vervoer naar uitwedstrijden met elkaar oplossen. Ook wordt regelmatig een beroep gedaan op de leden om te helpen bij allerlei evenementen en activiteiten waar de vereniging beter van wordt. Alle informatie over lidmaatschappen vind je hier.

 

Meehelpen?


TOP draait op vrijwilligers die veelal plezier hebben in wat zij bij de vereniging doen. Of het nu gaat om training geven, onderhoud van de tuin, een paar uurtjes bardienst, bestuursfuncties, fotograferen of het opleuken van de kantine, noem maar op, er is altijd wel iets bij dat u met plezier zou kunnen doen. Andere leden weten vaak niet precies wat je zou willen doen en stellen misschien niet de goede vraag,  Dus mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk bij TOP, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Probleempje?

 

Ondanks dat velen zich binnen de vereniging hard inzetten om alles in goede banen te leiden, gaat er ook wel eens iets minder goed. Bij TOP wordt het op prijs gesteld als je zaken direct bij de verantwoordelijke commissie aankaart, want alleen dan kan er actie op worden ondernomen. Blijf dus niet zitten met zaken!

 

Tot Slot


Uiteraard is het leuk als je ouders of andere kennissen bij jouw wedstrijd komen kijken. Ook is het een hele belevenis om een keer bij een thuiswedstrijd van TOP 1, wedstrijden op het hoogste niveau om het Nederlands kampioenschap, in “De Korf” te komen kijken. Voor een overvolle tribune worden regelmatig heel spannende wedstrijden van hoog niveau gespeeld. Tenslotte wordt er door alle jeugdteams aan het eind van het seizoen deelgenomen aan toernooien. De teams van TOP gaan dan gezamenlijk per bus naar een toernooi toe en spelen verspreid over de dag diverse wedstrijdjes tegen teams van andere verenigingen.