WEDSTRIJDVERSLAGEN selectie

TOP de sterkste tegen LDODK in strijd om tweede plaats

Openingstreffer door Barbara Brouwer (foto Leo van Andel)

TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein hadden weer heel wat te analyseren na hun wedstrijd die door TOP met 26-24 was gewonnen. Los van alle lesstof was de algemene conclusie echter óók dat twee echte topploegen er een mooie partij van hadden gemaakt waarin de thuisploeg net iets meer top was geweest.

Lees meer...

TOP opnieuw te sterk voor Fortuna: 28-20

De hoop van Fortuna/Delta Logistiek om TOP/SolarCompleet weer eens in competitieverband te verslaan, eindigde in een teleurstelling voor de ploeg uit Delft. Met 28-20 was TOP opnieuw te sterk waarbij misschien het aantal doelpunten het meeste stak. De tactiek was immers op de verdediging gericht en daar bleek TOP weinig last van te hebben.

Lees meer...

Korfbal League 2017-2018: TOP en Blauw Wit openen seizoen aantrekkelijk

Celeste Split eerste ERIMA PLAYER OF THE MATCH 

Goed was het nog niet, leuk en spannend wel. Met die vaststelling kan de opening van de Korfbal League 2017/2018 als geslaagd worden beschouwd. TOP/SolarCompleet versloeg AKC Blauw Wit met 28-25 en dat zal na een matige voorbereiding een kleine opluchting voor de ploeg zijn. Blauw Wit dwong respect af met verrassend goed korfbal en een nog immer uitstekende mentaliteit.

Lees meer...

Vier punten voor TOP/SolarCompleet

Er zijn van die zaterdagen dat het leuk is om een verslag te maken en gisteren was er zo één. TOP/SolarCompleet 2 beet de spits af en wist in een zeer aantrekkelijke en spannende wedstrijd in de laatste 7 minuten de winst binnen te halen. Met 24 doelpunten werden er in 1 wedstrijd gelijk meer goals gemaakt dan in de twee voorafgaande wedstrijden samen. TOP/SolarCompleet 1 zette de lijn voort en had vanaf minuut 1 een voorsprong die rustig werd uitgebouwd. Zonder heel goed spel, maar met veel verdedigende druk wist de ploeg Dalto/Klaverblad Verzekeringen tot het nemen van moeilijke kansen te dwingen, met resultaat want na een ruststand van 12-5 werd de eindstand bepaald op 21-10. Hiermee is TOP eindelijk van de nul af.

Lees meer...

DOS'46 - TOP/SolarCompleet: 25-19 (12-13)

De nummer 1 tegen de nummer laatst, maar dan niet TOP  als nummer 1 en DOS’46 als nummer laatst, maar precies omgekeerd. Zo raar kan het gaan. Want eerder had Dalto gewonnen van DSC, dus stond TOP als enige nog zonder punten in de ereklasse. De intenties en inzet voor het meenemen van de twee punten waren er zeker, Jet en Daniël deden mee, dus kon TOP in de vertrouwde opstelling starten. DOS’46 was het seizoen goed begonnen met twee keer winst en was gebrand op het behouden van de koppositie. 

Lees meer...

TOP/Quoratio naar kruisfinales en net geen punten voor TOP 2

In de laatste competitieronde stond er nog wat op het spel: bij winst op KZ met 2 doelpunten of meer zou de kruisfinale worden bereikt. Voor TOP 2 stond er weinig meer dan de eer op het spel en toch een soort van revanche op de nederlagen in de zaal. En dat laatste deed TOP 2, want in een prima wedstrijd werd de huid heel duur verkocht. Pas in de laatste 2 minuten wist KZ de winst veilig te stellen. TOP 2 had gezien de wedstrijd minimaal een punt verdiend, maar de 23-22 betekende helaas geen punten. TOP 1 stelde na een ruststand van 13-14 de winst in de tweede helft veilig. Aan de hand van met name Celeste, die er maar liefst 9 maakte, werd een 23-26 overwinning geboekt. In de kruisfinale op zaterdag 10 juni zal Blauw-Wit de tegenstander zijn.

Lees meer...

TOP pakt volle winst (2x)

Het was vooraf de verwachting dat zowel TOP 1 als 2 de punten zouden pakken. Bij 2 lukte dat redelijk gemakkelijk tegen rode lantaarndrager KVS, winst 25-15. TOP 1 had het beduidend moeilijker, want het kostte (te) veel moeite om het veldoverwicht ook in doelpunten uit te drukken. Toch bleef ook hier de winst in Sassenheim en weer waren 19 doelpunten voldoende om te winnen (19-18).

Lees meer...

Geen punten tegen PKC

Op papier een topper, in de praktijk een teleurstelling. Dat is kort samengevat de wedstrijden tegen PKC. Zowel TOP 1 als 2 maakten op geen enkel moment aanspraak op de overwinning en zo blijft PKC ongeslagen bovenaan staan. TOP 2 had halverwege de eerste helft een onderbreking omdat de regen het veld blank zette en doorspelen niet mogelijk was. Na 20 minuten kon de wedstrijd worden hervat, maar TOP kwam geen moment meer terug in de wedstrijd. Na een ruststand van 6-11 werd een nederlaag van 16-25 geleden. Voor Michelle was dit de laatste thuiswedstrijd. Na dit seizoen zet zij (hopelijk voorlopig) een punt achter haar korfbal carrière die zij begon in de F4 (ja, goed opgelet bij de kwis). Met een bos bloemen kreeg zij in de laatste minuten een publiekswissel. 

Lees meer...

TOP houdt 4 punten in Sassenheim en wint 3 prijzen

Het werd een mooie zaterdag in mei. Waar de selectie zich vooraf niet rijk rekende want tegenstander KCC had het TOP in de uitwedstrijd niet gemakkelijk gemaakt. Daarbij kwam nog dat er door blessures flink geschoven moest worden in de opstellingen. Met creativiteit, inzet van veel spelers en plezier gingen zowel TOP 1 als 2 de strijd aan en met resultaat, want zowel 1 als 2 wisten een mooie overwinning te boeken. De kers op de (verjaardags)taart (van Jet) was het bekendmaken van de korfbalprijzen ’s avonds in Ermelo. Mick als topscorer, Celeste als korfbalster en Jan en Frits als trainersduo van het jaar. Het feest in Ermelo ging door tot in de kleine uurtjes.

Lees meer...

TOP/Quoratio hervat veldcompetitie met nederlaag

Na een korte rustperiode van maar 2 weken en slechts één veldtraining begon voor de kersverse landskampioen zaal de veldcompetitie weer. Een enorm contrast met de zaal; veel wind, kou en een groot speelveld, het waren niet de ideale ingrediënten voor een mooie en aantrekkelijke wedstrijd. De affiche was wel een bijzondere, want de landskampioen zaal speelde tegen de winnaar van de hoofdklassefinale KCC/So Natural. KCC is daardoor het komende Leagueseizoen op het hoogste niveau actief. Een echte wedstrijd werd het helaas niet, want het was KCC dat zeker in de tweede helft liet zien het meeste aanspraak op de winst te maken. TOP speelde wat gelaten en had duidelijk moeite met de omschakeling van zaal naar veld en moest met een 21-17 eindstand de punten in Capelle laten.

Lees meer...

Vijfmaal is scheepsrecht (of zoiets).


"De finale" (2011), “Wat (nog) te zeggen over de finale?” (2014) , “Een verlies om trots op te zijn” (2015), “Eerste titel in Ziggo Dome voelt heel erg goed” (2016).

Dit waren de titels van mijn verslagen van de finalewedstrijden die TOP gespeeld heeft. Het is moeilijk om er een te bedenken die de lading van gisteren dekt. Daarom neem ik maar die uitspraak van Daniel. Na de winst op LDODK vorige week en daarmee het halen van de finale zei hij: “Vijfmaal is scheepsrecht”. Daar voegde hij dan wel aan toe dat het weliswaar geen uitdrukking is maar dat we er dan maar een van moesten maken.

Lees meer...

De finale: even terug- en vooruitblikken

Laten we eens terugblikken op de afgelopen week en vooruitblikken op zaterdag.

In de finale om het Nederlands kampioenschap spelen dus TOP/Quoratio en AKC Blauw-Wit. De correcte schrijfwijze is me nooit helemaal duidelijk maar zo staat het op de site van de club die werd opgericht in 1916.

De samenstelling van de finale is even verrassend als sensationeel en dat is helemaal de verdienste van Blauw-Wit. Zij schakelden immers topfavoriet PKC/SWKGroep uit. Voor het korfbal is dat mooi: even geen finale TOP-PKC maar weer een andere naam op het affiche. Overigens was dat ook zo geweest als LDODK/Rinsma Fashion finalist was geweest. Voor ons gelukkig bleef de verrassing beperkt tot de uitschakeling van PKC.

Lees meer...