Blog Medische Commissie

Preventie van enkelblessures

 

De meest voorkomende blessure bij korfbal is de enkelblessure. In 2008 en 2014 heeft de Medische commissie TOP (MCT) al aandacht besteed aan deze blessures, maar er zijn nieuwe inzichten op dit vlak. Enkelblessures zijn pijnlijk en veroorzaken blijvende schade aan de enkel. Ook missen spelers wedstrijden en worden spelers uit andere teams doorgeschoven. Daarnaast veroorzaken enkelblessures (en andere blessures) een hoger ziekteverzuim van werk en studie.

Lees meer...

Overbelastingsblessures aan de knie

In Nederland wordt er fanatiek gesport en gekorfbald. Tijdens het beoefenen van sport worden er maar liefst 3,6 miljoen blessures opgelopen per jaar.

Lees meer...

Reanimatie & AED training bij TOP

In de maand April hebben 27 vrijwilligers deelgenomen aan de herhaalcursus reanimatie en AED.

Lees meer...

Enkel preventie

Een tijdje geleden is er bij het KNKV in Zeist een bijeenkomst geweest over enkelklachten en dan voornamelijk over het voorkomen van enkelklachten. Tijdens deze bijeenkomst werd er door verschillende fysiotherapeuten gediscussieerd over de preventie van enkelblessures. Hieronder een stukje over enkelblessures en wat je er zelf aan kunt doen om ze te voorkomen. 

Lees meer...

Is corestability wel zo stabiel?

Sinds zes jaar zijn we bij TOP/wereldtickets.nl bezig met Corestability training. Met een aantal enthousiaste en kundige mensen hebben we deze trainingsvorm een vaste plek gegeven in de trainingen van onze selectieteams. In de korfbalwereld waren wij als vereniging een absolute voorloper op dit gebied. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat sporters die een Corestability programma volgen minder kans hebben op blessures van enkels, knieen, bovenbenen en rug. Het wetenschappelijke bewijs van prestatieverbetering door Corestability training is mager.

Lees meer...

Training in zomerperiode

Vanaf dinsdag 5 juli iedere dinsdag om 19:30 uur corestability training in de bovenkantine onder leiding van Stanley of Dewi. Iedereen die wil blijven trainen in de zomer is welkom.

------
Wat een schitterend seizoen. De Toppers hebben een mooi en lang seizoen achter de rug met vele hoogtepunten en fantastische prijzen behaald. De meesten zijn hard aan een welverdiende zomervakantie toe.

Lees meer...